Заплахи от бомби, изискващи евакуации в цяла Русия

0
3767
policiq bitcoin
Купи и продай криптовалути

Някой изпраща заплахи за бомби в цяла Русия, като изисква биткойн на стойност 870 000 долара, който се предполага, откраднат от несъществуващата вече борса за криптовалути WEX.

Почти месец анонимните изнудвачи заплашват да взривят съдилища, училища, търговски центрове, транспортни центрове и телевизионна станция, освен ако не им бъдат изпратени биткойни

Никой не беше ранен, нито някакви бомби се взривиха, но 750,000 души са били принудени да се евакуират от сградите. Заплахите са започнали на 28 Ноември според, Руските новинарски агенции Интерфакс. Сградите на съда в Москва и Санкт Петербург бяха първите, които получиха заплахи.

Купи и продай криптовалути

Досега само една незначителна сума от биткойни, струваща около 0,48 долара, е изпратена на адреса в една единствена транзакция на 9 декември.

Анонимните актьори обвиняват руския олигарх Константин Малофеев и бивш служител на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) Антон Немкин за предполагаемата кражба на биткойн, позовавайки се на доклад на BBC, публикуван през ноември. Историята цитира показанията на предполагаемия администратор на WEX Алексей Билюченко. 

Според Билюченко двама служители на ФСБ го принудили да предаде всички биткойни от портфейлите на криптовалутата, наследник на друга неуспешна борса – BTC-e. Той също така твърди, че Малофеев и Немкин изискват да им предаде базата данни на потребители на WEX.

WEX замрази тегленията и постепенно прекрати дейността си миналата година, скоро след като беше продаден от предишния си изпълнителен директор Дмитрий Василев. 

Крипто милиони долари напуснаха портфейлите на WEX между юли и октомври 2018 г. и потребителите започнаха да подават оплаквания в полицията. Бившият изпълнителен директор на WEX Васелев беше арестуван това лято в Италия по искане на руската полиция, но освободен скоро след това.

!!! ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ ЧРЕЗ ИНВЕСТИЦИИ В КРИПТОВАЛУТИ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ В НАШИЯТ РАЗДЕЛ СЪЗДАДЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС !!! ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ ОТ СВОИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. !!!

pasivni dohodi