Кой купува биткойн? Търсенето на дребно ще скочи двойно до 2024 г.

0
111
Who’s Buying Bitcoin? Retail Demand Expected to Double by 2024 Halving

Новите данни показват, че натрупването на биткойн от инвеститорите на дребно продължава да нараства въпреки икономическия спад и нарастващия приток от институционални инвеститори.

Прочети още:

QubitTech е компания за напълно ПАСИВНИ ДОХОДИ, създадена от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари. Вие можете да и доверите част от своите криптовалути и да получавате всекидневни доходи за това”

Последното проучване, публикувано на 29 юни, установи, че участието на инвеститори на дребно се увеличава, въпреки дългогодишния разказ, че ще е необходимо приемането на институции, за да се задвижат цените на крипто нагоре.

След халвинга не се случи нищо от това, което повечето инвеститори говориха и чакаха, а цената на Bitcoin се задържа в диапазона около 9000 долара, настоящото ценово действие е далеч от увеличаването наполовина, което очакваха много институционални и дребни инвеститори.

Пасивни доходи от криптовалути

Въпреки това са явни множество бичи фактори като рекорден ръст в броя на биткойн китовете, непрекъснато растящ брой на новосъздадените адреси на Биткойн портфейли, съдържащи по-малко от 1 Биткойн. Също така се регистрира отлив на Биткойн от борсите и като цяло се показва забележителен ръст на участието на всякакви инвеститори в най-добре класирания дигитален актив .

Освен това, увеличаващото се търсене на биткойн от Grayscale Investments , Square и други компании предполагат, че търсенето идва както от институционални инвеститори, така и от дребни такива.

Общ брой на BTC, държан в точни адреси (1-10 BTC)

Общ брой на BTC, държани в лични портфейли в диапоазона от (1–10 BTC). Източник: Chainalysis

Междувременно, извличайки данни от Chainalysis, ZUBR отбеляза, че през април 2020 г. адресите на портфейли, съдържащи от 1 до 10 биткойна, са се повишили с над 500 000 и че тези адреси нарастват всеки месец от началото на 2018 г.

През 2020 г. много дискусии бяха посветени на възприеманата корелация между пазарите на акции и биткойн.

Обикновено рязък спад в стойността на подобни активи като Биткойн, като този, който се случи на 13 март  и то с цели 50% би следвало да намали търсенето заедно със спада на пазарите на акции. Но данните от ZUBR показват точно обратното.

Дори когато цената на Биткойн спадна с над 50% в черният Четвъртък, търсенето му от инвеститори на дребно остана силно и нямаше забележимо намаляване на количеството биткойн, държано в адресите на портфейли.

Месечно увеличение / намаляване на BTC в точни адреси (1-10)

Месечно увеличение / намаление на BTC в точните адреси (1–10). Източник: Chainalysis

В момента 900 биткойни се добиват всеки ден и тази цифра ще бъде намалена до 450 при следващият Халвинг през 2024 г. ZUBR прогнозира, че халвинга през 2024 г. търсенето на дребно може да надвиши средно 250 BTC на ден, или половината от новите налични ежедневни доставка (изкопаване – създаване на нови Биткойни от копачите).

Преценка на търсенето на биткойн на дребно спрямо предлагането

Сравнение на търсенето на биткойн на дребно спрямо предлагането. Източник: Chainalysis, ZUBR

Нещо повече, тази цифра на търсенето на дребно всъщност може да надвиши оценката на ZUBR, тъй като техните данни се съсредоточават само върху адреси на портфейли с цели числа, вместо да включват сметки с частични BTC притежания.

Въпреки, че е трудно да се прогнозира бъдещото развитие в цената на Биткойн, ясно е, че инвеститорите на дребно все още не са изтласкани от този сектор от притока на институционални фондове, а напротив те се увеличават доста бързо.

Ако прогнозите на ZUBR и Chainalysis се реализират, по-малките инвеститори ще играят по-голяма роля до 2024 г. в мрежата и динамиката на стойността на Bitcoin, каквато е и идеята му според бялата му книга и “древните” писания по форумите от неговите анонимни създатели!

 

𝑪𝒓𝒚𝒑𝒕𝒐 𝑴𝒂𝒏𝒊𝒂 𝑩𝒖𝒍𝒈𝒂𝒓𝒊𝒂 – 𝑪𝒓𝒚𝒑𝒕𝒐 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒗𝒆 𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆 𝑻𝑬𝑳𝑬𝑮𝑹𝑨𝑴 𝑮𝑹𝑶𝑼𝑷

 

/реклама/

QubitTech – Крипто търговия с квантови технологии

QubitTech е създаден от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари.

Екипът стоящ зад qubittech