Властите на Онтарио по следите на компании, свързани с крипто борсата KuCoin

KuCoin
Купи и продай криптовалути

Securities Commission (Комисията по ценните книжа) в Онтарио, Канада взима мерки срещу две компании, свързани с борсата KuCoin.

Властите на Онтарио, която е най-населената провинция в Канада, взимат действие срещу компаниите, които не отговарят на изискванията на тамошните закони. Миналият месец Securities Commission (SC) взе действия срещу Polo Digital Assets, Ltd., компания базирана на Сейшелите, която оперира с крипто борсата Poloniex.

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Този път властите държат под прицел две компании, свързани с борсата KuCoin. Двата бизнеса са преминали уредения срок, в който трябва да подготвят платформата си в съответствие с установения закон в Онтарио.

Купи и продай криптовалути

На 29 март SC предупреди компаниите, че трябва да съответстват на законовата рамка за търгуване на деривативи и ценни книжа. 

На 7 юни в изказване SC казва, че е идентифицирала две компании Mek Global Limited и PhoenixFin Pte Ltd, които все още не са спазили критериите. Mek Global Limited е бизнесът, който стои зад крипто борсата KuCoin, а PhoenixFin Pte Ltd е компанията, която притежава домейна kucoin.com.

„KuCoin управлява нерегистрирана платформа за търговия с крипто активи, насърчавайки жителите на Онтарио да използват платформата и позволявайки на жителите на Онтарио да търгуват с крипто активи, които са ценни книжа и деривати“, се казва в изявлението на агенцията срещу двете компании.

Комисията обяви, че двете компании трябва да спрат дейност за постоянно или за определен период от време. Пред бизнесите стои и глоба от $CAD 1 милиона ($827,000) за всеки неспазен закон на Онтарио.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група