VISA – 5 начина за развитие на крипто сферата

0
VISA - 5 начина за развитие на крипто сферата
Купи и продай криптовалути

По време на представянето на финансовите резултати CEO-то на VISA Al Kelly заяви, че компанията има амбициозни планове за криптовалутите.

Но как точно компанията вижда бъдещето на крипто, ето ги и 5-те начина, които CЕО-то представи:

  1. Закупуване на крипто

На първо място VISA иска да улесни потребителите си и те да имат възможност да закупуват крипто чрез своята VISA карта. По време на подкаст през Март Kelly съобщи, че работят над възможността потребителите да купуват Биткойн директно.

Купи и продай криптовалути

2. Покупки с крипто

На второ място е целта за възможността крипто да бъде конвертирано към фиат и с това използването му за пазаруване. Тези директни конверсии, означава, че мрежата от 70М мърчанти ще могат да приемат Биткойн и други криптовалути като метод за разплащане.

3. Крипто във всекидневните финанси

Третат насока според Kelly е интеграцията на крипто във всекидневните финанси – финансови институции и финтех компании. Идеята е те да предлагат крипто на своите клиенти – покупка, продажба и съхранение на дигиталните активи. 

4. Сетълмент чрез крипто

Следва сетълването на банкови транзакции с крипто. Наскоро компанията въведе възможността транзакции да се сетълват чрез стейбълкойна USDC. Валутата е част от 160-те валути, които платформата на VISA поддържа. 

5. Дигиталните валути на централните банки (CBDCs)

Много централни банки възприемат  възможността за създаване на дигитална версия на своите фиат валути. Няколко плюса – бързина на транзакции, по-малки такси, директен сетълмент. Kelly съобщи, че VISA има амбиции да помага на централните банки в това им действие.

По време на следващото събрание компанията може да представи планове или развитие по всеки отделен казус.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук