Нашата ‘ТОП 100’ поредица от интересни факти за Биткойн – част 2

0
2626
топ 100 интересни факти за Биткойн
Купи и продай криптовалути

5 интересни факта ,които всеки собственик на биткойн трябва да знае  

Причината ,поради която хората не искат да приемат криптовалутите и да боравят с тях е недостатъчно информация . За това ние от екипа на Крипто Мания България приехме мисията да дадем максимално много и полезна информация на потребителите си . Да продължим с втора част на поредицата! 

 

Купи и продай криптовалути

Прочетете още: “Трета част”

 

  1.  Само 36% от общия обем на произведените биткойни са наблюдавани при извършване на транзакции в мрежата. Останалите 64% от виртуалните монети след появата им никога не са били използвани.Много от тях за забравени във времето ,загубени ,или се е случило нещо със собствениците им !
  2. Приема се от водещите световни технологични гиганти.

За тези в Съединените щати Microsoft започна да приема плащания за своите продукти и услуги чрез “bitcoins”.

Това обаче може да доведе до ситуация, при която онези, които получават заплащане с биткойни за продажба на незаконни продукти, намират пътя си да “изпират” парите си, вероятно чрез закупуване и препродажба на законни продукти.

3. Човеът от Норвегия, на име Кристофър Кох, купи Bitcoins през 2009 г. на цена от 27 долара, забравил за тях, и когато си спомнил, инвестицията му се е повишила на 886 хиляди долара.

4.  927 души притежават 50% от всички биткойни по света .Това ако се замислите е голям проблем ,защото ако дори половината от тези хора решът , могат да изкарат девиденти за себе си и да сринат цената на биткойна .

5. Биткойн може да се печели дори като се играе Counter Strike. Най-големият награден фонд в историята на Starcraft 2 също е събран през биткойн валутата !

Ако класацията ви допада оставете по един коментар тук под нея и харесайте нашата Фейсбук страница.