Нашата ‘ТОП 100’ поредица от интересни факти за Биткойн – част 3

0
топ 100 интересни факти за Биткойн
Купи и продай криптовалути

5 интересни факта ,които всеки собственик на биткойн трябва да знае  

Причината ,поради която хората не искат да приемат криптовалутите и да боравят с тях е недостатъчно информация . За това ние от екипа на Крипто Мания България приехме мисията да дадем максимално много и полезна информация на потребителите си .

Прочетете още: “Част 4 от поредицата ни”

Купи и продай криптовалути

Знаете ли ,че…

11. Майнинг

Bitcoin “мини” представляват, места (понякога цели сгради) ,където се решават сложни алгоритми от много скъпи машини. . Повечето от тези мини се намират в Китай, където често са скрити съоръжения, които работят извън закона. Едно съоръжение, наречено Bitbank, което се управлява от предприемача Чандлър Гуо, е генерирало 8 млн. Долара годишно и се смята за една от най-големите мини в страната. Работниците в съоръжението решават криптографски проблеми на компютрите, за да удостоверяват транзакциите по целия свят. Всяка транзакция, която се решава, добавя “блок” към “блоковата верига”, а тези, които решават проблемите, получават биткойни в замяна.В съоръжението Bitbank около 50 бр. биткойни се генерират всеки ден от апаратурата, работеща 24 часа в денонощието.

12. Съд

Съдът във Флорида отхвърли дело за пране на пари през 2016 г., като каза, че Bitcoin не е пари според държавните разпоредби.

13. Има 1354 Bitcoin банкомати по целия свят

в 55 страни от 21 производители на АТМ и 231 оператори.

14. Microsoft, Dell и Expedia

са примери за компании, които приемат Биткойн като плащане.

15. Изземване от правителството –

Основната причина за опити за забрана на тази валута на места по света е причината, поради която не можете да разберете, че сте платили. Тази “анонимност” е проблемът, защото лесно можете да закупите нещо незаконно и никой не може да знае кой го е купил. Те не могат да проследят транзакцията с биткойн обратно към вас.Поради тази причина и в мястото ,за което бяхме споменали в друга статия (Dark И DEEP WEB) се пазарува само и единствено с биткойн и никой от търговците не приема друга валута !

Ако класацията ви допада оставете по един коментар тук под нея и харесайте нашата Фейсбук страница. 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук