Tesla притежава Биткойн за $2.48В

0
Tesla притежава Биткойн за $2.48В
Купи и продай криптовалути

Производителят на електронни мобили Tesla представи своят отчет за Q1 пред SEC. Според него към 31 март компанията притежава в баланса си Биткойн за $2.48В.

В отчета пише “справедливата стойност на държания Биткойн към 31 март, 2021 е $2.48В”. През февруари Tesla инвестира $1.5В в най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. Оттогава нещата се промениха и цената се повиши драстично. Само за няколко седмици от вдигането на цената на дигиталния актив, компанията реализира печалба, по-голяма от печалбата от продажбата на автомобили за 2020.

Ден преди подаването на доклада, Tesla съобщи, че е продала 10% от притежавания Биткойн за $272М през първото тримесечие на 2021 г. По-късно CEO-то написа в Twitter, че компанията е направила това, за да „докаже ликвидността на Биткойн като алтернатива на държането на пари в баланса”. 

Купи и продай криптовалути

Tesla разкри в доклада си пред SEC за януари 2021 г., че е закупил Биткойн и планира да приеме криптовалутата като плащане за своите продукти. Също компанията планира за запази всички BTC, спечелени от продажби, вместо да ги конвертира във фиат.

Миналия месец Tesla представи опцията за закупуване на своите продукти с помощта на Биткойн в САЩ, отбелязвайки, че ще въведе тази функция в други региони по света по-късно през годината.

Въпреки продажбата на Биткойни с цел да се покаже ликвидност или не, нека не забравяме, че главната цел на една компания е да реализира печалби за акционерите си. Дори това да значи продажба на Биткойн.

пасивни доходи от криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук