Суровите закони и притежателите на Биткойн – Кой ще победи?

0
3804
bitcoin danachni regulacii
Купи и продай криптовалути

Тъй като цифровите валути стават основна опора в обществото, голям брой правителства прилагат строги данъчни указания, строги правила за прехвърляне на пари и строги разпоредби. Поради няколкото сурови правила на националните държави срещу криптовалутите, има хора, които планират да се откажат от гражданството си, за да станат без гражданство. Някои хора също ще се опитат да получат двойно гражданство. И двата акта могат да помогнат хората да избегнат кражбите на правителството.

Търсенето на защитник на криптовалутите за финансов суверенитет може да включва труден избор

Изминаха близо 11 години от създаването на Биткойн, а през последните няколко години правителствените агенции и правоприлагащите органи започнаха да пробиват притежателите на цифрова валута. В определени области по света, няколко държави имат изключително строги закони и данъци върху всичко свързано с криптовалутите и работата с тях. Държави като САЩ налагат строги регулаторни насоки в системата на криптовалутите и когато се прилага правилото за „пътуване“ на FATF, нещата само ще се влошат. Въпреки факта, че голяма част от държавите прилагат ужасни разпоредби срещу използването на цифрови валути, има много региони, които са много по-приятелски настроени към технологията. За някои хора, да се борят срещу нещо, което така или иначе се е и ще се наложи стотици пъти по-масово, е безмислено.

Купи и продай криптовалути
Суровите закони карат притежателите на биткойн да обмислят отказ или двойно гражданство
Строгите разпоредби го направиха, така че притежателите на биткойни вече обмислят отказ или двойно гражданство.

Отказване от американското ви гражданство

Можете да се откажете от гражданството си в различни страни, но в САЩ се наблюдава значително количество хора, които се отказват от гражданството си. Всъщност от 1998 г. броят на лицата, които се отказват от американското си гражданство нараства експоненциално, година след година. Най-голямата причина американците да напускат в голям брой е заради данъчните закони и Закона за спазване на данъка върху чуждестранните сметки (FATCA). Правилото FATCA, закон, който се бори с офшорните сметки, започнат в САЩ през 2010 г. и оттогава американците, които отпадат гражданството си, нарасна значително. Освен това САЩ проявиха презрение към притежателите на цифрови валути, принуждавайки ги да преразгледат гражданството с за да намерят регион с по-малко ограничения.

Суровите закони карат притежателите на биткойн да обмислят отказ или двойно гражданство
Американските емигранти и онези, които се отказаха от американското си гражданство, нараснаха през 2010 г., след като започна FATCA и тя се покачи значително през следващото десетилетие.

Отказът от американското ви гражданство е изпълним, но процесът може да бъде продължителен и скъп. Американските жители трябва да плащат 20X средната цена на таксата на други национални държави, която също може да варира между 1000 и 5000 долара на човек. Лицето трябва да урежда всички неплатени данъци и всички държавни дългове. След това, след като всички пари се вземат под внимание, американците трябва да се откажат от гражданството си, като покажат намерение на авторитетна фигура. Трябва да подпишете клетва, декларираща доброволно отказ и след това да се явите пред американски консул.

Суровите закони карат притежателите на биткойн да обмислят отказ или двойно гражданство
Уебсайтът nomadcapitalist.com има голям брой статии, които обсъждат методите за отказ от гражданство или методите за двойно гражданство.

В допълнение към консулския или дипломатически служител, вие също трябва да заявите намеренията си пред посолството на САЩ. Всяка една от тези задачи изисква търпение и чакане за одобрение от властите. 

„По време на интервютата ще трябва да изясните защо искате да се откажете от американското си гражданство“

, обяснява последното ръководство на nomadcapitalist.com за отказ от гражданство. 

Писателят на nomadcapitalist.com Андрю Хендерсън обяснява, че последното отказване, на което е станал свидетел, отнело около пет месеца. Хендерсън обаче отбелязва, че въпреки продължителността на времето, което отнема, процесът рядко се отрича.

„Сертификатът е почти гарантиран“, пише Хендерсън. „Въпреки че трябва да отчитате възможността нещо да не е направено правилно от техническата страна на отказа ви, много рядко е отказът да бъде отхвърлен след полагане на клетвата и представяне на формулярите.“

Хората, които притежават криптовалути и не искат трудно спечелените им средства да бъдат откраднати, могат да обмислят да отменят гражданството си. Редица хора, които също вярват в индивидуализма и имат либертариански убеждения, смятат, че манипулативните САЩ и много други строги нации стават твърде тиранични. Съществуват различни ръководства и онлайн инструкции, които могат да помогнат на хората да завършат процеса на отказ от гражданството си. Nomadcapitalist.com предлага голямо разнообразие от полезни статии (публикувани по-долу), за да накарате хората да тръгнат по пътя към отказ.

Получаване на двойно гражданство

Друг акт, който човек би могъл да помисли, е двойното гражданство, което също може да помогне на някой да избегне регулациите на правителството си. Преди 1967 г. американците не могат да имат двойно гражданство, но законът се променя. В момента жителите на САЩ могат да получат две гражданства в 42 различни страни, включително Австралия, Барбадос, Чехия, Обединеното кралство, Швейцария, Швеция и Исландия. Един от най-добрите региони в света за американците, които търсят двойно гражданство, са островите Невис и Сейнт Китс . През 2018 г. в първите шест държави с двойно гражданство бяха Ирландия, Израел, Унгария, Италия, Перу и Македония. Неотдавнашният доклад на колумниста Nomadcapitalist.com на Хендерсънобяснява в голяма дълбочина най-бързите държави в света да станат гражданин. Цената на двойното гражданство може да бъде скъпа, тъй като някои региони изискват да закупите жилище или да дарите средства на правителството на страната.

Писателката на Billfold Аманда Маклафлин също написа обширен доклад за разходите, свързани с двойното гражданство. За да получи двойното си гражданство между Ирландия и САЩ, една година по-късно, след като изчака да приключи процеса и да плати 784 долара, Маклафлин стана ирландски гражданин. Други проучвания обаче показват, че процесът може да отнеме много повече време и да бъде изключително скъп за някой да получи друго гражданство.

Суровите закони карат притежателите на биткойн да обмислят отказ или двойно гражданство
Двойното гражданство може да не е толкова привлекателно, колкото да се откажете от гражданството си.

Притежателите на криптовалута могат да изберат двойно гражданство за да се възползват от предимствата на бързото пътуване и живот в две държави. Те може да успеят да избегнат някои строги закони и може би да измислят как да ограничат суровото данъчно облагане ако живеят в една област по-дълго от другата. Макар че двойното гражданство може да не е толкова изгодно, колкото отказването и има потенциал за двойно данъчно облагане. 

 

!!! ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ ЧРЕЗ ИНВЕСТИЦИИ В КРИПТОВАЛУТИ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ В НАШИЯТ РАЗДЕЛ СЪЗДАДЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС !!! ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ ОТ СВОИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. !!!

pasivni dohodi