Върховният съд на Индия отлага изслушването на относно крипто забраната

india kripto zabrana
Купи и продай криптовалути

Върховният съд на Индия реши да отложи пълното изслушване по сензационното дело срещу забраната на централната банка на Индия (RBI) върху сделките на банки с крипто компании.

В интервю за Cointelegraph на 14 януари, Кашиф Раза – съосновател на индийската платформа за крипто-регулаторни новини и анализи Crypto Kanoon, обобщи какво е заложено на карта в случая и изтъкна, че новината за отлагането не трябва да обезкуражава местната крипто общност.

Конституционни спорове

Както беше съобщено по-рано, индийските крипто борси и други фирми в индустрията са изправени пред мораториум върху банковите услуги, след като индийската централна банка въведе забрана за сделките на банките с крипто компании през април 2018 г.

Купи и продай криптовалути

Тъй като противоречивата забрана на RBI влезе в сила през юли 2018 г., както обществени, така и инициирани от индустрията петиции апелираха към съдилищата с основанието, че

решението е неконституционно.

Както отбеляза Кашиф, днешното дело беше обединяване на различни предишни петиции и беше внесено пред съда от Индийската интернет и мобилна асоциация (IAMAI).

IAMAI е орган с нестопанска цел, чийто мандат е да разширява и подобрява онлайн сектора и този на мобилните услуги с добавена стойност и да се обръща към правителството от името на потребителите, акционерите и инвеститорите в интернет индустрията.

Раза подчерта, че основното твърдение по делото остава обжалване на забраната на конституционно основание. Той интерпретира последните действия на съда в положителна светлина и каза на Cointelegraph:

Днес RBI трябваше да отговори на представителството, подадено от IAMAI […] Изглежда, че върховният съд на Индия днес отложи въпроса, преди всичко защото очаква да има по-дълги аргументации в това дело, които могат да отнемат цяла седмица. Съдът пропусна въпроса, за да позволи в бъдеще пълно изслушване на аргументите, да чуе и двете страни. Толкова интересни времена предстоят.

В канала на Crypto Kanoon в Telegram, Раза също сподели позитивизма си:

Най-хубавото е, че съдът е готов да изслуша въпроса, съдът не го е закрил, а само го е отложил […] Мисля, че това е много добър знак, съдът е готов да даде и на двете страни равен шанс да представят своите аргументи […] Горе главата!

Враждебен климат

Тъй като местната общност очаква по-нататъшно развитие, се отбелязват доказателства за вече обширните загуби, които забраната е причинила на индийската крипто индустрия.

Видни местни крипто борси като WazirX бяха принудени да трансформират своя бизнес модел в P2P платформа, така че да се избегне вътрешната конверсия на крипто във фиатни пари, докато други борси, като Coindelta, бяха принудени да прекратят услугите изцяло в светлината на неблагоприятния работен климат за крипто компаниите в страната.

Но предстоят още предизвикателства и несигурност. През есента на 2019 г. индийското правителство избра да отложи въвеждането на спорен проектозакон за потенциална крипто забрана в парламента за зимната сесия през 2019 г.

Според слуховете, законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалути и регулиране на официалните цифрови валути“, възнамерява не само да наложи пълна забрана на използването на криптовалути в Индия, но и да подготви почвата за „дигитална рупия“, издадена от централната банка на Индия.

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.

⚠️??  ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ СЪС И БЕЗ ИНВЕСТИЦИИ

?‍?‍?‍?Побързайте да осигурите пасивен доход на семейството си!
100% ДОКАЗАНИ И РАБОТЕЩИ КОМПАНИИ

?Реални собственици, Без повече Понци схеми, Само проверени компании! 

? Дневна доходност 0.6 -1.4% 
? Минимална инвестиция – 100$ в Биткойн
? Ето как печелим 4 цифрени месечни суми вече над 5 години! – ДОРИ ДОКАТО СПИМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ – КЛИКНИ ТУК И СЕ ЗАПОЗНАЙ С КОМПАНИИТЕ