CEO-то на Goldman Sachs: крипто света ще претърпи “големи промени”

0
CEO-то на Goldman Sachs: крипто света ще претърпи “големи промени”
Купи и продай криптовалути

По време на интервю за CNBC CEO-то на Goldman Sachs – David Solomon сподели, че Биткойн и целият крипто свят ще изпита “големи промени” в близкото бъдеще. Конкретно той има предвид регулации от страна на САЩ.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Една от най-големите банки в света държи под око Биткойн, поради повишаващия се интерес от страна на клиентите. Директорът на институцията обаче каза, че заради строгите регулации в САЩ, засега банката не може да направи много.

 

„Продължаваме да мислим за дигиталната валута и за дигитализацията на парите по много активен начин“ – каза той.

 

Наскоро Goldman Sachs възобнови плановете си от 2018 за крипто трейдинг деск, а миналата седмица обяви, че ще работи над предлагане на Биткойн и други дигитални активи на клиентите си през това тримесечие. Банката подаде апликация пред SEC за нов вид финансов инструмент, който да следи цената на ARK Innovation ETF, който пък инвестира в Биткойн фонда на Grayscale.

 

Институцията прави различни стъпки, с които да даде възможност на клиентите си да имат експозиция в Биткойн. Въпреки това, тя е ограничена откъм сегашното законодателство. Крипто регулациите все още остават сложни за решаване. SEC се грижи за токените базирани на Етериум, които се продават в САЩ за набиране на капитал за startup-ите, а CFTC се грижи за Биткойн дериватите като фючърси и опции. 

Автор: Милица Димитрова

Абонирайте се за блога и на този адрес – Клик!

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук