Revolut листва Dogecoin

Revolut листва Dogecoin
Купи и продай криптовалути

Дигиталната банка ще добави meme токена в платформата си, поради повишено търсене.

Базираната в Лондон компания Revolut съобщи, че ще даде възможност на клиентите си да купуват, продават и държат Dogecoin (DOGE), заедно с всички останали 29 криптовалути, които предлага.

Revolut е добре позната с лесната си употреба, бързи транзакции, ниски такси и се налага с голям успех над ежедневната употреба на традиционни банки. Банката съобщи, че DOGE е бил често търсен продукт от мнозина потребители. Криптовалутата е шестата по пазарна капитализация, която в момента на писане е $41B. 

Купи и продай криптовалути

DOGЕ бе създадена като шега, но през последната година валутата стана изключително популярна след всички крипто трейдъри. Многото tweet-ове на CEO-то на Tesla – Elon Musk – изпратиха цената “до Луната”, както и до реалната Луна. Цената се е повишила с 13,600% от миналата година насам. 

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Head-а на Revolut, Ed Cooper, каза относно новината: „Току-що стартирахме Dogecoin в приложението. Така че сега запалените крипто клиенти и тези, които са нови в играта, могат да купуват и продават този популярен токен.”

Компанията разреши крипто търгуването от 2017, като миналата година отбеляза 2.5 пъти увеличение на крипто активността. 

Dogecoin няма как да остане назад след търсените криптовалути. Миналата седмица крипто борсата Coinbase разреши на клиентите си да търгуват DOGE. Първоначално койнът бе листнат само в Coinbase Pro, приложението, което е за “професионални” клиенти, а след това и в основната версия на борсата. Въпреки това цената остана стабилна, а в момента даже е надолу с 3.45% за последните 24 часа – $0.32.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група