Каква част от пазара е под контрола на крипто китовете?

bitcoin kitove
Купи и продай криптовалути

Ново проучване разкрива колко концентрирана е собствеността върху богатството сред водещите криптовалути по пазарна капитализация.

Фирмата за блокчейн анализи, IntoTheBlock, публикува най-новите си открития за консолидирането на криптовалутите при някои от най-големите монети по пазарна капитализация. От крипто разузнавателната компания казват, че 321 крипто китове контролират огромни количества богатства в екосистемите на Биткойн Етериум и Лайткойн .

Купи и продай криптовалути

Въпреки че транзакциите с Биткойн са проследими, самоличностите на повечето адреси остават обвити в мистерия, често притежавани от ранни инвеститори и в някои случаи борси за криптовалути.

Що се отнася до Биткойн, според IntoTheBlock, само 39 кита държат 11,1% от всички съществуващи BTC. За Етериум, 154 адреса държат 40% от всички ETH, а за Лайткойн 128 адреса притежават 47% от всички LTC.

Междувременно над половината от циркулиращото предлагане на Tether е в ръцете на 140 портфейла.

Ето разбивка на всички монети в изследването.

39 Биткойн адреси притежават 11,1%
154 Етериум адреси притежават 40%
105 Биткойн Кеш адреси притежават 28%
128 Лайткойн адреси притежават 47%
104 Биткойн SV адреси притежават 25%
39 Cardano адреси притежават 40%
140 Tether адреси притежават 58%

С $36,3 милиарда 24-часов обем на търговия, Tether в момента изпреварва обема на Биткойн на $29,9 милиарда. Стабилните монети се използват масово за хеджиране срещу прословутия ‘ценови размах’ на пазара.

На повърхността, натрупването на монети в ръцете на малцина може да изглежда като лоша новина. Въпреки това, може да има полза за дългосрочното здраве на крипто индустрията. На теория китовете могат да помогнат да се поддържа цената на дигиталните монети стабилна. За разлика от търговците на дребно, те рядко дъмпват при първите признаци на слабост. В допълнение, китовете могат да помогнат за достигането на дъното, тъй като те са склонни да натрупват, когато цените спадат.

 

⚠️??  ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ СЪС И БЕЗ ИНВЕСТИЦИИ

?‍?‍?‍?Побързайте да осигурите пасивен доход на семейството си!
100% ДОКАЗАНИ И РАБОТЕЩИ КОМПАНИИ

?Реални собственици, Без повече Понци схеми, Само проверени компании! 

? Дневна доходност 0.6 -1.4% 
? Минимална инвестиция – 100$ в Биткойн
? Ето как печелим 4 цифрени месечни суми вече над 5 години! – ДОРИ ДОКАТО СПИМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ – КЛИКНИ ТУК И СЕ ЗАПОЗНАЙ С КОМПАНИИТЕ