Основният организатор на OneCoin започва преговори за признаване на вината си

0
Основният организатор на пирамидата OneCoin започва преговори за признаване на вината
Купи и продай криптовалути

Карл Себастиан Гринууд, вторият по важност човек в OneCoin и Американската прокуратура обсъждат споразумение за признаване на вината по обвинения за участие в схема на Понци на стойност 4 милиарда долара, съобщава Cointelegraph.

Страните уведомили съдията от окръжния съд за южния окръг на Ню Йорк Едгардо Рамос.

Гринууд е изправен пред пет обвинения, включително пране на пари, измами и конспирации. По-рано в хода на гражданския процес той беше наречен „публичното лице на OneCoin“. Гринууд беше отговорен за популяризирането на проекта и привличането на нови инвестиции. Щетите от схемата се оценяват на 4 милиарда долара.

Купи и продай криптовалути

Според обвинението Гринууд „е давал неверни изявления и е представял погрешно информация, привличайки хората по целия свят“. Според обвинението в резултат на действията му пирамидата е получила повече от 1 милиард долара инвестиционни средства.

Гринууд, беше арестуван през 2018 г. в Тайланд.

Местонахождението на основателя на пирамидата Ружа Игнатова все още не е известно. Брат й Константин Игнатов беше задържан през март 2019 г. на летището в Лос Анджелис. Той се призна за виновен по няколко точки и се съгласи да даде показания срещу сестра си – Ружа Игнатова.

През юли тази година в Мексико бяха намерени двама промоутъри на OneCoin, убити.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми