Nexon, японската компания за игри, залага $100М в Биткойн

Nexon, японската компания за игри, залага $100М в Биткойн
Купи и продай криптовалути

Компанията за видеоигри Nexon стана поредната публична компания, добавила Биткойн в баланса си. Базираният в Токио бизнес обяви, че е закупил Биткойн за $100М. Новата придобивка от 1 717 BTC са със средна цена от $58 226 за койн.

Според компанията алокацията, която е направила, е най-голямата сред всички останали публични японски компании и заема 2% от кеш позициите на бизнеса.

Nexon обясни този ход като резултат от „текущото икономическо развитие“, като CEO-то Owen Mahoney подчерта, че „Биткойн предлага дългосрочна стабилност и ликвидност“. Mahoney добави, че Nexon вижда крипто инвестицията си като начин за „поддържане на стойността на нашите пари за бъдещи инвестиции“.

Купи и продай криптовалути

Nexon стана публична на фондовата борса в Токио през 2011 г., а миналата година акциите ѝ бяха добавени към индекса Nikkei 225. Компанията е специализирана в производството и разработването на онлайн игри и virtual worlds.

Купувайки Биткойн, Nexon се присъединява към редица публични компании, които са инвестирали в криптовалутата, за да защитят акционерите си срещу инфлацията. Сред останалите бизнеси са MicroStrategy и производителят на електрически автомобили Tesla.

пасивни доходи от криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница