$ 20 трилиона американски дългове неизбежно ще доведат до голям крипто скок: Изтъкнаха инвеститори

0
442
big-crypto-boom

Главният изпълнителен директор на ShapeShift Erik Voorhees заяви , че нарастващият дълг на САЩ, който се движи около 21,7 трлн. Долара през ноември неизбежно ще предизвика голям скок в крипто пазара.

“Когато настъпи следващата глобална финансова криза и светът осъзнае, че организации с 20 милиарда щатски долара дълг не могат да я върнат обратно само гледайте какво се случва с криптовалутите. “

Voorhees предположи, че за да се изплати националният дълг правителството и федералния резерв ще бъдат принудени да отпечатат повече фиктивни пари, което ще доведе до инфлация и спад в покупателната способност на американския долар.

Основни финансови институции, включително BlackRock се притесняват

BlackRock , най-големият мениджър на активи в света с над 6,317 трилиона долара активи под управление е последната голяма финансова институция, която изрази загриженост по отношение на бързо нарастващия национален дълг на САЩ.

Изпълнителният директор на конгломерата Лари Финк заяви, че американското правителство се насочва към проблем с предлагането поради нарастващия бюджетен дефицит на страната. В началото на следващата година Финк отбеляза, че САЩ могат да бъдат принудени да заемат 1 трилион долара годишно.

Нарастващата инфлация в щатския долар, както показва нарастващите лихвени проценти на Федералния резерв, стана твърде висока, за да се поддържа икономиката.

Пасивни доходи от криптовалути
ни дълг

Nouriel Roubini, професор в университета NYU Stern и криптовалутен скептик, отекна настроението на Финк, подчертавайки, че лихвеният процент се е увеличил до момент, в който икономиката на САЩ не може да се сравни с темпа на растеж.

Ако финансовата криза трябва да настъпи до края на 2020 г., както се предвижда от много икономисти в САЩ, главно поради прекалено високия лихвен процент, посочен от Федералния резерв, американският долар би могъл да спадне значително и да отвори инвеститорите складови ценни книжа като злато и криптовалути, чиято стойност не зависи от световната икономика.

Следващите 10 години ще бъдат интересни за криптовалутите

Vinny Lingham, основател на Civic и съдружник в Multicoin Capital, заяви, че през следващите 10 години ще има повече богатство и развитие в крипто индустрията, отколкото през последните десет години, въпреки няколкото големи корекции, пред които е изправен пазарът.

“Повече богатство ще бъде създадено и скрито в криптовалутни активи през следващите 10 години, отколкото през последните 10 години. Но помнете, че като всяка история на успеха това няма да стане бързо и лесно. Продължавайте да вярвате и просто бъдете търпеливи.”

Статията е взаимствана от CCN.

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност.