Акциите на MicroStrategy скачат след поредната Биткойн поръчка

0
Акциите на MicroStrategy скачат след поредната Биткойн поръчка
Купи и продай криптовалути

Тех компанията съобщи за още един голям залог на дигиталното злато.

Новата покупката е на стойност $15М, а Michael Saylor добави още 253 Биткойна в своята крипто кошница и богатството му достигна завидните $5.4В.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

След новината акциите на компанията скочиха, като към момента на писане цената е $720.55, нагоре с 2.41%.

През изминалата седмица BTIG (компания за финансови услуги) спомена в доклада си, че очаква цената на Биткойн да удари $95 000 до края на 2022. Покачванията на цената на акциите на  MicroStrategy често се движи в същата посока както кривата на Биткойн. 

Michael Saylor не се сдържа и се похвали в Twitter, че фирмата му държи 91,579 Биткойна, закупени на обща цена от $2.226В на средна цена от $24,311 за койн. Макар някои да мислеха, че Saylor прекалява, досега неговата инвестиция реализира възвръщаемост от 144%.

Историята започна през Август 2020, когато MicroStrategy закупи Биткойн за $250М. Тогава Saylor каза, че криптовалутата е „надежден пазител на стойност и привлекателен инвестиционен актив с по-дългосрочен потенциал за поскъпване от притежаването на пари в брой“.

От тогава до днес Saylor продължава да разпространява идеята си, че всички големи компании, държащи кеш в баланса си, трябва моментално да закупят Биткойн. В противен случай печатането на пари от FED ще намали покупателната способност на спестяванията им.

Автор: Милица Димитрова

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук