Китайската компания Meitu купува Биткойн и Етериум за $40M

0
Китайската компания Meitu купува Биткойн и Етериум за $40M
Купи и продай криптовалути

Китайската компания за създаване на телефонни приложения – Meitu съобщи, че е закупила 380 Биткойна на стойност $17.9М и 15 000 Етериум за $22М. 

 

Фирмата е листната на борсата в Хонконг през 2016 и е една от водещите в технологичната индустрия. По-конкретно дейността на Meitu e насочена към производство на смартфони и софтуер за телефонни приложения. Общата пазарна стойност е $11.76В.

Купи и продай криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Компанията спомена, че е избрала точно тези две криптовалути, понеже те имат най-голяма пазарна капитализация, спрямо всички други, което придава по-голяма стабилност за напред. Като цяло цените на криптовалутите са все още силно волатилни, а както знаем точно тази волатилност увеличава риска за инвеститорите. В допълнение в изказването се казва, че с това действие се цели повишаване на стойността на акциите в дългосрочен план, когато още повече институции добавят тези активи в баланса си.

Главната причина покупката на Етериум да е водеща пред тази на Биткойн е, че компанията има идеи да разработва приложения за разплащане над кода на Етериум. Така инвестицията дава потенциал на компанията да работи по-усилено над изграждането на системата и разпространяването ѝ.

Инвестицията на Meitu е поредното доказателство за интерес от големите институции към крипто сферата. През последните месеци MicroStrategy, Square, Tesla  и застрахователният фонд MassMutual също вкараха пари главно в Биткойн. 

С всеки изминал ден шансът за оцеляване на идеята расте. Пазарната капитализация достигна $1Т през миналия месец, което е 1/10 от пазарната капитализация на златото. Благородният метал е с доказана история от векове наред, а Биткойн съществува от скромните 12 години. Това води до извода, че Биткойн ще продължи своето развитие. 

Автор: Милица Димитрова

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук