Китайската провинция Qinghai е третата, която забранява добива на Биткойн

Китай арестува над 1,000 души, участвали в пране на пари
Купи и продай криптовалути

Нова заповед на провинцията предупреждава всички крипто миньори да спрат дейност.

Властите на провинцията Qinghai в Китай съобщиха забраната тази сутрин. Според документа всички бизнеси за добив на крипто са принудени да затворят и дейността е забранена в областта.

Купи и продай криптовалути

Местното правителство ще прави спонтанни проверки на бизнесите, за да се увери, че те не действат против забраната. Тази стъпка е част от инициативата на правителството да намали емисиите на въглероден диоксид и следва своите екологични принципи.

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Преди месец един от вицепрезидентите на Китай излезе със списък от дейности, които се държат под око, поради вредни емисии, една от дейностите бе добива на Биткойн. Дейността изисква голямо количество електроенергия. 

Две провинции вече забраниха на жителите си да добиват Биткойн. Inner Mongolia сподели, че ще записва всеки нарушил заповеди в “черен списък” и ще намали достъпа до финансови услуги на нарушителя, както и излизат извън страната. Друга област – Xinjiang също повдигна забрани. 

Рестрикциите ще повлияят негативно на hash rate-а на Биткойн. Очаква се при спирането на миньорите той да спадне, а с това и сигурността в мрежата. Всичко това обаче ще е временно, тъй като големи миньорски компании предвиждат местенето си от Китой в други държави.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група