Какво е Shiba Inu (SHIB) и защо цената на конкурента на DOGE експлодира?

Какво е Shiba Inu (SHIB) и защо цената на конкурента на DOGE експлодира?
Купи и продай криптовалути

Dogecoin може да е лидера на meme койните, но се задава още едно куче, запътило се към върха. 

Има ли място за още едно кутре в класацията на криптовалутите? DOGE е щастието на всеки крипто фен, като само за 2021 от $0.007 стигна до $0.68. Но на сцената има още едно куче, което иска част от славата.

 

Купи и продай криптовалути

Какво е SHIB?

Shiba Inu (SHIB) е името на токен, използващ мрежата на Етериум. Той бързо се превърна в разпознат койн и алтернатива на Dogecoin, макар и двете валути да имат емблемата на породата Shiba Inu.

Според CoinGecko цената на SHIB в момента на писане е $0.0002776 и е нагоре с 1552% за последните 7 дни. CoinGecko не предоставя информация за пазарната капитализяция, но CoinMarketCap – да, като тя е $10.9В. Това прави валутата 17-та по критерия най-голяма капитализация.

Засега по-големият брат на SHIB, Dogecoin е 4-тата криптовалута по пазарна капитализация с цена от $0.4898 според CoinMarketCap.

🚨Прочети CRYPTO Седмичник – най-важните новини!🚨

Откъде може да купя SHIB?

SHIB може да бъде закупен от крипто борси като Binance, Huobi Global и OKEx. Той също се търгува на децентрализирани борси като  Uniswap, 1inch и 0x. 

Важно е да се каже, че SHIB не се купува както обикновено с USD. Засега може да се купува само с Tether (USDT), Binance USD (BUSD) или Wrapped Ethereum (WETH). Това го парви по-труден за покупка, понеже търговецът трябва да направи две транзакции. Първо да обмени валута срещу стейбълкойн и след това да закупи SHIB койн.

След като Binance листна койна, големият наплив създаде проблеми в системата. CEO-то на компанията – Changpeng Zhao – написа в Twitter „Свършиха адресите за депозит ETH поради SHIB днес“ и че „никога досега това не се е случвало за друга монета ERC20“. Той също каза, че валутата е високорискова.

 

Каква е историята зад SHIB?

Според официалния уебсайт SHIB е създаден като „експеримент в децентрализирано спонтанно изграждане на общността“ и е първата от многобройните планирани монети с кучешка тематика. Изминувани са общо 1 квадрилион SHIB, а анонимните разработчици зад Shiba Inu изпратили повече от половината от общото количество, малко над 505 трилиона SHIB, на адреса на основателя на Етер – Vitalik Buterin.

Ако всичко това изглежда смешно, то и DOGE инвестиция изглеждаше нелепа преди година. Нещата обаче бързо се промениха, след като Elon Musk и Mark Cuban започнаха да споделят вижданията си за валутата. Коя ли ще е личността, която ще повлияе на SHIB?

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група