Джей Клейтън подаде оставка като шеф на американската SEC

0
97
jay clayton
Купи и продай криптовалути

В сряда, 23 декември, председателят на Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) Джей Клейтън се пенсионира след повече от три години в отдела. Това се посочва в изявление на уебсайта.

 

 

Купи и продай криптовалути

Клейтън пое кабинета на ръководител на отдела на 4 май 2017 г. По време на неговия мандат SEC получи повече от 14 милиарда долара глоби и поръчки за възстановяване и върна 3,5 милиарда долара на инвеститорите.

Регулаторът също така изплаща на информаторите 565 милиона долара, включително рекордна награда в историята комисията – 114 милиона долара. За цялата 2020 година са събрани 4,68 милиарда долара, от които 1,26 милиарда долара са от ICO на Telegram и продажби на токени на компании за криптовалута.

Прочетете още: “Криптофондовете на Grayscale са събрали 500 милиона долара за един ден”

Под ръководството на Clayton бяха пуснати регулирани фючърси, базирани на Bitcoin и Ethereum, но приложения за стартиране на борсово търгувани фондове (ETF), базирани на Биткойн, не бяха одобрени.

Клейтън потвърди през ноември, че ще се пенсионира до края на 2020 г.

На 23 декември SEC заведе дело срещу Ripple , Brad Garlinghouse и Chris Larsen. Според отдела компанията продавала нерегистрирани ценни книжа под формата на символи.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми