Илон Мъск ще създаде нов умен град на име Starbase

0
Илон Мъск обяви намерението си да създаде нов град
Купи и продай криптовалути

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск се обърна към властите на Тексас относно създаването на нов град, наречен Starbase, съобщава Forbes.

От бъдещата „Звездна база” в Тексас ще излитат кораби към Марс

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Илон Мъск планира да създаде нов град, наречен Starbase (в превод – „Звездна база”), около площадката за изстрелване на SpaceX в Тексас. Това е поредния екстравагантен проект на прочутия милиардер.

Площадката за изстрелването на SpaceX в Тексас се намира в село на име Бока Чика – заформящо се селище в южния край на щата. Компанията разработва ракетата си Starship и тества прототипи там от 2014 г. насам.

Мъск в Twitter потвърди намерението си да създаде Starbase, която според него ще обхваща по-голяма площ от съществуващото селище.

 

“Оттам до Марс и до звездите”, добави ръководителят на SpaceX.

Коментирайки вероятните намерения на компанията да създаде нов град около Бока Чика за Bloomberg , съдия Тревиньо каза:

„самото Изпращане на туит не прави това истина. Те все още трябва да преминат през много препятствия, преди да успеят да осъществят плановете си. “

В коментарите към туитовете на Мъск потребителите не се поколебаха да се върнат към темата Dogecoin (DOGE) altcoin, на която предприемачът редовно се позовава в своите туитове .

На въпрос дали новият град ще бъде подходящ за кучета, той отговори:

“Много. И лидерът ще бъде DOGE. “

 

Символът на Dogecoin е японската порода Shiba Inu, с която Мъск многократно е публикувал мемове в Twitter . Преди ден Мъск публикува туит с ирония, в който твърди, че съобщенията му просто защитават алткойна от спад на цената му.

 

В действителност обаче те доведоха до изкуственото напомпване цената на Dogecoin. В началото на февруари, на фона на поредица от неговите туитове, цената на монетата се увеличи с почти 50% .

По-рано имаше слухове за разследване, започнато от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) във връзка с публикациите на Мъск за Dogecoin . Предприемачът не ги потвърди, но ентусиазирано прегърна възможната перспектива за съдебен процес с регулатора.

Спомнете си, че Мъск купи определено количество Dogecoin за най-малкия си син. Той също така каза, че е създал „малки ферми“ с децата, за да добива монетата.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук