Хакери започнаха масови писма от името на Exodus, подобно на Ledger

0
92
Хакерите започнаха масови писма от името на Exodus, подобно на Ledger
Купи и продай криптовалути

Собствениците на портфейли за криптовалута започнаха да получават фишинг съобщения с искане да актуализират своя софтуер поради предполагаема уязвимост.

Подобни съобщения преди това бяха изпратени до потребителите на Ledger в опит да откраднат тяхната поверителна информация.

 

Купи и продай криптовалути

Според няколко потребители на Twitter, нападателите от името на администрацията на Exodus заявиха, че на 18 януари се твърди, че няколко от сървърите на компанията са заразени със злонамерен софтуер, което е засегнало данните на почти 94 000 клиенти. За „защита на активите“ потребителите бяха помолени да актуализират своите пароли.

Прочетете още: “Antis Capital – истинска революция за криптовалутите и пазарите на недвижими имоти”

Получателите на бюлетина отбелязаха, че писмата идват от доставчици на портфейли, които никога не са използвали, а текстът на писмата е идентичен с този, използван във фишинг кампанията, свързана с Ledger.

 

На 25 юни 2020 г. в мрежата изтекоха данни от над милион потребители на Ledger . Неизвестна страна получи достъп до имейл адреси, имена, телефонни номера на потребители, както и информация за закупени фирмени продукти и адреси за доставка.

В края на октомври потребител с прякор Polaris публикува базата данни на форума за експлоатация exploit.in. Потребителски хипердрил купува данни за 5 BTC.

На 21 декември потребителските данни бяха публично достъпни чрез форума на Raidforums, където всеки можеше да ги изтегли.

Миналата седмица собствениците на портфейла на Ledger Nano започнаха да получават заплахи от неизвестни нападатели, изискващи откуп от 0,3 BTC или 10 ETH. Писмата съдържаха пълното име и адрес на жертвата, както и физически заплахи, ако условията не бяха изпълнени в рамките на 24 часа.

 

Към момента на писане, посочените в писмото портфейли Bitcoin и Ethereum на киберпрестъпниците са празни.

Заплахите започнаха в деня след като Ledger обяви, че приблизително 20 000 допълнителни потребителски данни са изтекли чрез доставчика на електронна търговия Shopify , обвинявайки екипа за поддръжка на платформата за това.

Разработчиците на Ledger обявиха награда от 10 BTC за помощ в намирането на киберпрестъпници, отговорни за поредица от атаки и пробиви на данни.

Реклама: Нашето ново инвестиционно предложение за пасивни доходи от крипто инвестиции.

Кратки характеристики, за повече информация относно инвестиционният проект, моля,  кликнете на снимката по – долу:

  • Pre launch период: Началото на Октомври 2020г. 
  • Официално представяне на компанията: Февруари 2021г.
  • Регистър на домейни: до 2024-05-11
  • Платежни системи:  BTC, ETH , LTC
  • Минимална инвестиция:  50 $
  • Минимално изтегляне  50 $ по всяко време
  • Теглене на печалба:  Ръчно – До 72ч
  • Натрупване на печалба:  7 дни / седмица
  • Месечна доходност: 10/12/15% според закупеният пакет

antis capital

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми