Хакер атакува руски крипто проект и открадна $ 450 хиляди в Ethereum

0
Купи и продай криптовалути

Неизвестно лице използва уязвимост на кода и  присвои 80 милиарда AXN токени. След това ги продаде на борсата, присвоявайки 1300 ETH от инвеститорите.

Токенът Axion Network, разработен от руския проект Rock’N’Block, се обезцени за няколко минути. Криптовалутата AXN беше пусната вчера и добавена към борсата Uniswap веднага след това. Отначало токенът струваше около  0,0005$ за брой, но няколко минути след откриването на сделките лихвеният процент падна до почти нула, където остава и сега.

Купи и продай криптовалути

Спадът в цената на AXN е резултат от хакерска атака. По време на добавянето на актива към борсата неизвестният използва уязвимостта на интелигентен договор и присвои  почти 80 милиарда AXN токени. След това ги прехвърли в Uniswap и продаде, присвоявайки около 1300 Ethereum, тоест всички инвестирани средства от инвеститорите. При сегашния обменен курс това е около 450 хиляди долара, съобщава Cointelegraph.

Веднага след атаката екипът на Axion Network написа в профила си в Twitter, че ще компенсира инвеститорите за загубените средства. Разработчиците също така обявиха, че ще се опитат да рестартират проекта в близко бъдеще.

Екипът на Axion Network поръча одит на кода на интелигентния договор, преди да стартира техния проект. Той беше проверен от 5 независими екипа и не разкри грешки или уязвимости. Един от одиторите, стартиращият CertiK, след атаката предположи, че тя е организирана от някой от инсайдерите на Axion Network. След одита той би могъл да добави вратичка към интелигентния договор и да го използва след изброяване на маркера на Uniswap.

В края на октомври хакери атакуваха проекта DeFi Harvest Finance. Неизвестен извършител успя да присвои криптовалути на стойност 25 милиона $ за 7 минути . Той похарчи част от откраднатите средства чрез  Tornado Cash.

 

Присъедини се тук:👇

🎯Обучителна система за онлайн пасивни доходи:
https://cryptomaniabg.com/blog/category/training/

🎯Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

🎯Telegram канал:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

🎯Инвестиционни компании:
https://cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

*Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech.