Telegram ще изплати на крипто инвеститорите обратно 1,2 милиарда долара

0
305
Final Judgment Telegram to Pay Crypto Investors
Купи и продай криптовалути

Спорът между Telegram и Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) приключва, тъй като окончателното решение е постановено. Осъдено е Telegram да върне обратно 1,2 милиарда долара. Компанията също трябва да плати на SEC глоба в размер на 18,5 милиона долара.

Прочети още:

Купи и продай криптовалути

QubitTech е компания за напълсно ПАСИВНИ ДОХОДИ, създадена от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари. Вие можете да и доверите част от своите криптовалути и да получавате всекидневни доходи за това”

Окончателно решение по делото SEC срещу Telegram

Окончателното решение по делото на SEC срещу Telegram Group Inc. и TON Issuer Inc. е подадено в Окръжния съд на Южен окръг на Ню Йорк в Четвъртък. Окръжният съдия П. Кевин Кастел осъди Telegram Group Inc. да заплати гражданско наказание в размер на 18 500 000 долара на SEC в рамките на 30 дни.

Telegram също трябва да върне 70% от събраните 1,7 милиарда долара, по-специално неизхарчената част от средствата, получени от инвеститорите, без всички възстановени вече пари, или които инвеститорите са предложили да заемат компанията. В съдебния документ се посочва:

Ответниците носят солидарна отговорност за изплащане на $ 1,224,000,000.

„Предложеното днес споразумение потвърждава нашия ангажимент да изплатим оставащите средства на купувачите съгласно споразуменията за покупка“, основателят на Telegram Павел Дуров е цитиран от Siliconangle. „Вече сме изплатили повече от 1,2 милиарда долара на купувачите, директно или под формата на заеми.“

Освен това съдът постановява подробности, че за следващите три години подсъдимите и всички участващи лица, получили окончателното решение, са длъжни да изпратят 45 дни предизвестие до SEC, преди да участват в издаване на„ криптовалути “, цифрови монети “, „цифрови символи“ или друг подобен дигитален актив, издаден или прехвърлен с помощта на технологията на блокчейн. “

Случаят SEC срещу Telegram започна, когато комисията получи временна ограничителна заповед за продажбата на токени на Telegram през октомври миналата година за предполагаемо предлагане на нерегистрирани ценни книжа. Криптопроектът TON събра около 1,7 милиарда долара от инвеститорите през 2018 г. Telegram се бори срещу SEC в съда, докато американски съдия не се присъедини към комисията през март и реши, че криптовалутата на Телеграм не може да се разпространява както в САЩ, така и в световен мащаб. Впоследствие Telegram отказа проекта TON и жалбата му срещу решението. Компанията предложи да върне обратно инвеститорите по два начина, но американските инвеститори имат възможност само да получат 72% възстановяване .

Това предложено споразумение чака одобрение от съда. Поддържа се както от Telegram, така и от SEC. Документът на съда можете да намерите тук .

 

?????? ????? ???????? – ?????? ??????? ?????? ???????? ?????

 

/реклама/

QubitTech – Крипто търговия с квантови технологии

QubitTech е създаден от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари.

Екипът стоящ зад qubittech