Етериум GPU доходността при добивната дейност намаля драматично

0
379
етериум копаене
Реклама

Нови данни, публикувани от глобалната компания за търговия и технологии  Susquehanna показват, че печалбата на месец, получена от добив на Етериум чрез видео карти е паднала почти до нула през месец ноември.

Данните показват, че в допълнение към доминирането на по-ефективните миньори ASIC, които доминират в добивния пазар на криптовалути, добивът с графични процеси на Етериум и други криптовалути страда от продължителния спад на крипто пазара.

Въздействие на спада в цената на Етериум

През август CCN съобщи, че Nvidia прекратява част от производството си на графични процесори на фона на притесненията за силно намалената рентабилност от производството на оборудване за добив на криптовалути чрез GPU. Главният проблем е, че пазарът е почти изцяло доминиран от миньорите ASIC, като например серията Antminer, произведена от Bitmain .

По-рано, добивът на етер, като спомагателен източник на доходи, използващ машини за добив с GPU би могъл да осигури приходи до 150 долара на месец на една средно статистическа машина. Като имаше относително ниски цени за навлизане в този тип пазари и сглобяване на собствени майнинг ригове. Това спечели благосклонност към дребните предприемачи и крипто ентусиасти, които създадоха малки мащабни майнинг конфигурации в ежедневните пространства, за да се възползват от крипто бума.

Съгласно Susquehanna обаче тази ситуация се е променила напълно, като рентабилността на добивната дейност с GPU пада до нула през ноември 2018 г.

Източник: Susquehanna

В съобщение до клиентите си във вторник Susquehanna отбеляза, че ситуацията е причинена от уникална комбинация от рискови фактори, включително общия спад на крипто пазара, който е регистрирал 70% спад в цената на Етериум от високото си ниво през декември и намаляващата конкурентоспособност на миньорите ,използващи видео карти в лицето на повишената ефективност на миньорите, използващи ASIC.

Nvidia поема удара

Може би нито един пазарен играч не е почувствал болката от намаляването на рентабилността на добивната дейност с GPU повече от Nvidia, която видя, че производственият бизнес на GPU получи безпрецедентен тласък през миналата година. По това време цената на акциите на компанията нарасна силно поради повишеното търсене на оборудване за майнинг на крипотовалути, тъй като инвеститорите влагаха много пари за да получат част от целият пай.

Още от началото на мечият пазар няколко добивни организации са напуснали пазара поради намалената им рентабилност, а миньорите, които са напуснали, все повече се стремят да получат колкото е възможно по-ефективно от своите майнинг конфигурации, тъй като малките маржове често могат да бъдат разликата между пребиваване в печеливша или губеща месечна статистика на приходите.

Независимо от обявяването на излизането си от крипто пазара, Nvidia продължава да страда заради излизнето си на пазара за добив чрез GPU, като през последния месец запасите на гиганта са спаднали с 23%. Говорейки в имейл, изпратено на клиентите на Susquehanna във вторник, Rolland каза:

“Ние получаваме много малко приходи от продажбите на графични процесори, свързани с криптвалути през последното тримесечие. Печалбата от добива продължава да намалява, тъй като цената на Етериум е спаднала с повече от -70% от началото на 2018 г. “

 

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

Advertisement