Етериум блоковете вече се създават с 25% по-бързо

0
ethereum pow pos
Купи и продай криптовалути

Според последните статистически данни, след хард форка на Muir Glacier, времената за производство на блок при Етериум спаднаха с 25%, преминавайки от 17 секунди на 12,69 секунди.

През последния месец блокчейнът на Етериум наблюдава много активност. 

След два хард форка и многобройни затруднения проектът отново привлече внимание, тъй като последните статистически данни показват, че времето му за създаване на блок вече е намалено с 25%.

Купи и продай криптовалути

Преди Muir Glacier, която се проведе само преди дни, проектът се нуждаеше от около 17 секунди, за да завърши всеки блок. Сега, хард форкът успя да намали времето за създаване на блок с 25%, достигайки 12.69 секунди.

Една от последиците от промяната е фактът, че предлагането на Етериум вероятно ще нарасне с около 25%. С други думи, ефектите от забавянето на ‘времевата бомба’ вече са доста забележими.

Макар че забавянето на бомбата обикновено се счита за добро нещо, това също ще постави инфлацията на около 5% годишно.

Освен това мнозина очакват темпът на инфлация да се увеличи още повече през лятото на 2020 г., ако хибридният PoS най-накрая види старта си.

След като темпът на инфлация достигне тези нива, експертите смятат, че най-накрая ще се стабилизира, поне до септември 2021 г., тъй като тогава се очаква времевата бомба да се завърне.

Докато новият хард форк донесе третото забавяне на времевата бомба, тя все още не е напълно извън играта. Вместо това, тя ще се върне след около 20 месеца, според разработчиците.

Ако обаче плановете на разработчиците се реализират, Proof of Stake може да стартира, преди това да се случи, докато PoW ще бъде изцяло изхвърлен. За щастие, инфлацията от 5% – или по-висока, ако стигне до това – също ще бъде премахната, което допълнително ще стабилизира блокчейна и ще върне инфлацията на 0,22%.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия Instagram канал, за да не пропуснете нищо интересно от cryptomaniabg.com