Elon Musk изпрати Биткойн надолу до $42К

Elon Musk изпрати Биткойн надолу до $42К
Купи и продай криптовалути

CEO-то на Tesla съобщи, че компанията не е продала Биткойните си, макар и цената да спадна.

Цената на Биткойн падна до $42,024 в понеделник, продължавайки тренда си на спад от миналата седмица и сривайки се с цели 16% от съботните си $50,615.

Въпреки че най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се възстановява и в момента е малко над $44К, то това беше голям шок за всички биткойнаджии. Шокът бе причинен от новината, че Tesla спира да приема разплащания с Биткойн.

Купи и продай криптовалути

Причината за поемането на този ход от Tesla бе щетите на природата, които според CEO-то има Биткойн. „Загрижени сме от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива за добив на Биткойн и транзакции, особено въглища, които имат най-лошите емисии от всички горива“ – написа в сряда Musk. 

След това цената продължи да спада, особено когато Musk отговори на следният tweet „Биткойнърите ще се шамарят следващото тримесечие, когато разберат, че Тесла е зарязала останалата част от своите #Bitcoin холдинги“, с една дума „Действително.“

По-късно написа „за да се изяснят спекулациите, Тесла не е продал нито един Биткойн.”

На 12 Май Musk обяви, че компанията за електрически коли спира да приема Биткойн за продуктите си. Тогав цената бе $57,700. Оттогава обаче спадът продължи и според CoinGecko цената е надолу с 8.2% за последните 24 часа.

По-рано тази година Tesla закупи Биткойн за $1.5В. Само час след новината, цената се покачи с 10%.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група