Изпълнителният директор на Coinbase печели патент

0
4050
Изпълнителният директор на Coinbase Армстронг печели патент за технология
Купи и продай криптовалути

Изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг получи Aмерикански патент за изобретение, което прави изпращането на биткойни толкова лесно, колкото електронната поща, буквално.

В патента , издаден във вторник и подаден през март 2015 г., са описани детайли на система за потребителите да правят криптовалутни плащания с имейл адреси, свързани със съответните портфейл адреси. Подателят отправя искане за изпращане на криптовалута на имейл адрес и системата автоматично предава договорената сума – стига да имат необходимия баланс – от портфейла на подателя до портфейла, съответстващ на имейл адреса на получателя.

Купи и продай криптовалути

Системата отнема 48 часа, за да се изчисти транзакцията, след като получателят потвърди плащането. Криптовалутите, които не се използват, ще се съхраняват в защитен трезор, до който може да се стигне само чрез имейл адреса, свързан към съответния портфейл.

Според патента таксите за добив ще се плащат от самата борса. Сделките с адреси на външен портфейл биха били възможни, но може да не са безплатни.

В патента специално се споменава биткойн и не се казва дали системата може да поддържа други криптовалути, но вероятно това не би било сериозна пречка. Изглежда също няма ограничение за доставчиците на имейл, което означава, че потребителите могат да използват съществуващите имейл адреси, ако желаят.

Системата за електронна поща ще включва също така черта за обмен на потребители, за да извършват биткойн сделки в приложението, използвайки фиатна валута от свързана банкова сметка.

Нова услуга от Coinbase ?!

Дали борсата планира нова услуга въз основа на патента не става ясно към момента. 

Други два патента бяха предоставени от Coinbase във Вторник. Единият е приложение за осигуряване на съответствие на потребителските акаунти с международното и местно законодателство, а другият протокол за изпълнение за закриване на несъответстващи акаунти.

Системата за транзакции по имейл потенциално би улеснила транзакциите с криптовалута за по-малко напреднали потребители. 

!!! ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ ЧРЕЗ ИНВЕСТИЦИИ В КРИПТОВАЛУТИ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ В НАШИЯТ РАЗДЕЛ СЪЗДАДЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС !!! ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ ОТ СВОИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. !!!

pasivni dohodi