Digital Currency Group купува акции от Биткойн тръста на Grayscale

0
Digital Currency Group купува акции от Биткойн тръста на Grayscale
Купи и продай криптовалути

През последните месеци Grayscale има проблем с търгуването на акции от Биткойн тръста. Те се търгуват на дискаунт, по-ниска цена в сравнение с покритието на Биткойн, което имат. Поради тази причина се налага компанията-майка да се намеси и изкупи акции за $557М.

Digital Currency Group планира да се намеси в политиката, след като наскоро закупи акции за $193М. Така компанията би имала $750М инвестирани в дъщерния си бизнес.

Как работи компанията?

Към момента Grayscale притежава над 3% от всички Биткойни в обращение или $36В. Компанията издава акции, като с получените за тях пари закупува Биткойн, като удържа 2% за обслужването на клиентите си.

Купи и продай криптовалути

Акциите на Фонда се търгуваха на премиум, което означава, че инвеститорите получават печалба от разликата между цената, на която са закупили акциите и пазарната цена. През последните два месеца обаче, акциите се търгуват на дискаунт и инвестиралите реализират загуби, ако продадат сега.

Това определено не им се харесва, понеже част от тях са взели заем, за да закупят “Биткойн акции”, предвид повишаващата се цена на актива през последните месеци. Поради тази причина е необходимо Digital Currency Group да се намеси и спре продажбата на акции на дискаунт.

Един от мотивите за намалялата цена на акциите са крипто ETF-ите, които бяха одобрени в Канада. Те предлагат същата услуга както Grayscale с малката подробност, че таксите са по-ниски от 2%.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук