Милиардерът инвеститор Тим Дрейпър прогнозира $ 80 трилионa крипто пазар в рамките на 15 години

0
151
tim draper cryptocurrency
Реклама

Екстравагантна прогноза за крипто пазара

Милиардерът от рисков капитал и ранен Bitcoin поддръжник Тим Дрейпър е приготвил своята най-екстравагантна прогноза за пазара на криптовалути, предсказвайки, че ще достигне огромна оценка от 80 трилиона долара в рамките на 15 години – приблизително стойността на цялата съществуваща глобална валута .

Извършвайки искането на срещата на Deal Street Asia VC на 11 септември Draper прогнозира бум-бум-бум на цикъла, подобно на еруптивния растеж на интернет индустрията и обясни, че криптовалутите понастоящем са били в началнияси етап на масовото приемане.

 

Драпер  заяви :

Интернет започна по същия начин, дойде в големи вълни и след това доста се срина, а след това следващата вълна се концентрира, но много по-голяма и подозирам, че същото ще продължи тук.

Crypt’s Soothsayers

Като един от най-старите ветерани капиталисти на “dot-com boom” с инвестиции в Hotmail, Twitter и Skype, Draper отново потвърди , че обхватът на криптовалутите е много по-широк от този на интернет и ще се разширява далеч над и отвъд, когато революционизира “трилиона доларови пазари “. Той отбеляза :

Интернет се движи след индустрии, които са били 10-100 милиарда щатски долара пазари, криптоповалутите ще отидат след трилион доларови пазари – това са финансите, здравеопазването и застраховането, банковото и инвестиционното банкиране и правителствата.

Мнозина ще видят такива прогнози като радикални, съоснователя на Ethereum, Vitalik Buterin-, който само преди няколко дни заключи, че този растеж е малко вероятнода се случи.

Vitalik Non-giver of Ether

@VitalikButerin

What I *actually* said is that, because large portions of the population have already heard of crypto, further growth of crypto in any sense must come from *depth* (ie. actual usage), and not bringing in more attention

Vitalik Non-giver of Ether

@VitalikButerin

Me: obviously, let’s be realistic, the entire world wealth is not going to turn into cryptocurrencies…

Media: VITALIK IS A PESSIMIST!!!!!

И все пак, Дрейпър може би е бил един от най-точните пророци на младата индустрия досега.

Месеци след закупуването му през 2014 г. на 30 000 Bitcoins, заловени от вече изчезналия копринен път, американският милиардер  каза пред Fox News, че една единица Bitcoin ще надвиши $ 10,000 в рамките на три години. Bitcoin удари фигурата на 28 ноември, само два месеца след крайния срок на Дрейпър.

Съвсем наскоро Драйпър каза през април, че стойността на Bitcoin ще достигне 25 000 долара до края на годината и 250 000 до 2022 г.

 

Advertisement