Крипто обзор – всички новини от последната седмица извън CRYPTO Седмичник

Крипто обзор – всички новини от последната седмица извън CRYPTO Седмичник
Купи и продай криптовалути

El Salvador приема “Биткойн закон”, приравнява криптовалутата на долара

El Salvador одобри закона, приемащ Биткойн като законно платежно средство.  Биткойн застава рамо до рамо с другата законно приета валута – долара.

С това си решение El Salvador стана първата страна в света, която прие Биткойн като платежно средство, установено със закон. Всички институции в страната ще трябва да се адаптират към новата промяна и приемат криптовалутата за своите стоки или услуги.

Купи и продай криптовалути

🥞 Прочети броя и в CRYPTO Закуска!

Биткойн миньорите в китайската провинция Xinjiang принудени да затворят

Според репорт на властите, Биткойн миньорите в един от индустриалните паркове на областта Changji, част от провинцията Xinjiang, са принудени да спрат дейност.

 

Китайската провинция Qinghai е третата, която забранява добива на Биткойн

Властите на провинцията Qinghai в Китай карат всички бизнеси за добив на крипто да затворят врати, поради екологични съображения.

Местното правителство ще прави спонтанни проверки на бизнесите, за да се увери, че те не действат против забраната.

 

Нови NFT? Един от създателите на Dogecoin прави 420 колекционерски DOGE-та

Явно манията на Dogecoin не спира само до tweet-ове на Elon Musk или листването на валутата в Coinbase. Криптовалутата вече има собствена NFT линия от 420 колекционерски изображения, готови за грабване.

Billy Markus, който е един от създателите на Dogecoin, чиято идея е и тази за NFT на DOGE. Общо Markus е направил около $46К от продажбите досега.

 

Revolut листва Dogecoin

Базираната в Лондон компания Revolut съобщи, че ще даде възможност на клиентите си да купуват, продават и държат Dogecoin (DOGE), заедно с всички останали 29 криптовалути, които предлага.

Revolut е добре позната с лесната си употреба, бързи транзакции, ниски такси и се налага с голям успех над ежедневната употреба на традиционни банки. Банката съобщи, че DOGE е бил често търсен продукт от мнозина потребители.

 

Крипто борсата FTX ще прави NFT апликация

Крипто борсата базирана в Хонконг, FTX, и ръководена от 29 годишния милиардер Sam Bankman-Fried ще създаде платформа за търгуване на NFT.

NFT създадоха голяма еуфория на пазара, като единични NFT-та се продаваха за милиони долари. Beeple, едно от най-познатите имена в дигиталния арт, продаде NFT за $69М.

 

MicroStrategy продава облигации за $500М

Бизнесът за софтуер MicroStrategy повиши сумата на корпоративен дълг, която ще издаде, от $400М на $500М. Публичната компания ще използва събраните пари, за да направи следващата от многобройните си покупки на Биткойн. Досега MicroStrategy държи 92 079 Биткойна.

 

Anchorage и фокусираната в крипто банка BankProv да предоставят заем срещу Етър

Институционалните клиенти, които използват Anchorage Digital ще могат да вземат заем в USD срещу предоставена гаранция в Етър.

За институциите няма да е необходимо да продават своите Етър токени, за да финансират определена дейност, и след това да ги купуват отново. Anchorage ще третира предоставените активи на опазване като гаранция, в случай че бизнесът не може да върне заема и лихвата по него.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група