Крипто борсите Kraken, KuCoin и Bitfinex дебнат навлизането в Индия

Крипто борсите Kraken, KuCoin и Bitfinex дебнат навлизането в Индия
Купи и продай криптовалути

Трите огромни крипто борси държат под око навлизането на индийския пазар, въпреки неразбориите на държавата относно забрани на крипто.

Крипто компаниите Kraken, KuCoin и Bitfinex “търсят начини да влязат в Индия”, според репорт, публикуван от Reuters. 

“Според четири източника, които отказаха да бъдат идентифицирани, тъй като не бяха упълномощени да коментират частни дискусии, базираната в САЩ Kraken, базираната в Хонг Конг Bitfinex и съперникът KuCoin активно разузнават пазара“ – се казва в доклада.

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Новината идва в период, в който Индия все още не е идентифицирала дали иска да забранява използването на криптовалути или не. Опонентите на евентуалната забрана твърдят, че вземането на такива мерки би се отразило негативно на иновациите в страната.

Според един от източниците, едната крипто борсите вече е започнала търсене на индийска компания, която може да придобие и извършва операции в Индия. Другите две борси са на по-ранен етап – решение дали да влязат в индийския крипто пазар.

Kraken, KuCoin и Bitfinex са големи крипто борси. Според CoinMarketCap, всички те стоят в топ 10 компании, базирани по ликвидност, трафик, търгуван обем. Те обаче не са единствените exchange-и, които са хвърлили око на Индия, Coinbase също желае да участва. 

Въпреки интереса на крипто компаниите, Правителството на Индия все още не е взело окончателно решение относно криптовалутите. По-рано този месец Shaktikanta Das, говернатор на Резервата Банка на Индия, каза, че Централната банка все още поддържа критичната си позиция относно криптовалутите. 

Правителството обмисля по-скоро регулации на сектора, отколкото забрана.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група