Крипто борсата FTX ще прави NFT апликация

Крипто борсата FTX ще прави NFT апликация
Купи и продай криптовалути

Gemini и Binance също правят големи стъпки в NFT пространството.

Крипто борсата базирана в Хонконг, FTX, и ръководена от 29 годишния милиардер Sam Bankman-Fried ще създаде платформа за търгуване на NFT.

Купи и продай криптовалути

NFT са токени, към които е “закачен” файл, представляващ картина или документ. Притежание на това NFT доказва права на собственост. Често се използва за колекционерски арт.

NFT създадоха голяма еуфория на пазара, като единични NFT-та се продаваха за милиони долари. Beeple, едно от най-познатите имена в дигиталния арт, продаде NFT за $69М. Crypto Punks също имаха запомнящи се продажби. Те представляват пикселизирани картини на лица с различни цвят, кожа и коса. Създадени са 10 000 картини, като 9 от тях са изключително редки, понеже имат зелена или синя кожа.

Платформата за NFT на FTX ще оперира както на блокчейна на Етър, така и на блокчейна на Solana, който използва proof-of-stake и е конкурент на Етър. 

Други крипто борси също залагат на NFT адаптацията. Gemini, борсата открита от близнаците Winklevoss, закупиха NFT компанията Nifty Gateway през 2019. Най-големият крипто exchange, Binance, също съобщи за NFT апликация. 

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група