ВАЖНО: CME Group стартира Етериум фючърси на 8 февруари 2021 г.

0
https://cryptomaniabg.com/blog/cme-group-to-launch-ether-futures-on-february/
Купи и продай криптовалути

Етериум фючърсите ще разширят предложенията за крипто инвестиции на CME Group, предлагани за институционални търговци, заедно с фючърсите на CME Bitcoin

CHICAGO , 16 декември 2020 г. / PRNewswire / – CME Group, водещият и най-разнообразен пазар на деривати в света, обяви днес, че възнамерява да пусне фючърси за Ethereum от 8 февруари 2021 г. в очакване на регулаторен преглед.

Новият договор ще бъде уреден в брой, на базата на референтния курс CME CF Ether-Dollar, който служи като референтен курс веднъж дневно на цената на етер в щатски долари. Фючърсите на Етериум ще бъдат изброени и подчинени на правилата на CME.

Купи и продай криптовалути

“Въз основа на нарастващото търсене на клиенти и силен растеж на нашите биткойн фючърси и пазари на опции, ние вярваме, че добавянето на фючърси на Етериум ще предостави на нашите клиенти ценен инструмент за търговия и хеджиране на тази нарастваща криптовалута”, каза Тим Маккорт , глобален ръководител на CME Group Индекс на собствения капитал и алтернативни инвестиционни продукти.

Прочетете още: “Биткойнът пробива историческата граница от 20 000 долара”

„Ethereum е втората по големина криптовалута както по пазарна капитализация, така и по дневен обем. Въвеждането на изброените фючърси на нашия проверен във времето, регулиран пазар на CME Group ще помогне да се създаде крива напред, така че участниците на пазара на Ethereum да могат по-добре да управляват ценовия риск. ”

Фючърсите на Етериум ще се присъединят към биткойн фючърсите и опциите на CME Group. Тъй като фючърсите на CME Bitcoin наближават третата си годишнина на 17 декември, има значителен ръст в приемането им от широк кръг участници, включително институционални инвеститори. През 2020 г. до момента 8 560 CME биткойн фючърсни договори (еквивалентни на около 42 800 биткойни) се търгуват средно всеки ден. В същото време институционалният интерес продължава да нараства, като броят на големите притежатели на отворени лихви достига рекорд от 110 през декември.

За повече информация относно този продукт, моля, посетете www.cmegroup.com/etherfutures.

ИЗТОЧНИК CME Group

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми