Британската инвестиционна компания с 27 милиарда долара активи, инвестира в Биткойн

0
Британската инвестиционна компания Ruffer с 27 милиарда долара активи, инвестирани в биткойн
Купи и продай криптовалути

Британската инвестиционна компания Ruffer Investment Company инвестира 2,5% от портфейла си в Биткойн като застраховка „срещу девалвация на световните валути“. Това се посочва в обръщението към акционерите.

Ruffer отбеляза, че Биткойн диверсифицира инвестициите в злато и облигации, свързани с инфлацията. Формулировката в изявлението посочва, че средствата са разпределени от отделен фонд, но компанията не дава разяснения.

„Неотдавнашното ни попълнение, благодарение на един от управляващите специалисти на Ruffer, стана Биткойн“, каза Руфър.

Купи и продай криптовалути

Когато взема решение за закупуване на Биткойн, компанията се ръководи от две изисквания: да не губи средства през следващата година и да увеличи стойността на активите на клиентите в дългосрочен план.

„На първо място, това е защитна мярка. Понастоящем делът на биткойните е еквивалентен на около 2,5% от портфолиото “- казаха от компанията.

Компанията управлява активи от 20,3 милиарда британски лири (~ 27,3 милиарда щатски долара към момента на писане). Ruffer има пазарна капитализация от £ 445.6 милиона (~ 600 милиона щатски долара) и нетна стойност от 461.1 милиона британски лири (~ 620 милиона долара). Това означава, че Ruffer е отпуснал около 15,5 милиона долара за закупуване на Биткойн.

По-рано застрахователната компания MassMutual от САЩ, която управлява активи за 235 милиарда долара, инвестира 100 милиона долара в биткойн .

Спомнете си, че анализатори от JPMorgan Chase & Co. предположиха, че пенсионните фондове и големите инвеститори ще последват примера на американската фирма. Това може да донесе до 600 милиарда долара в биткойн.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми