Биткойн над $40К след tweet-а на Musk и новините за Танзания

Крипто Седмичник №16
Купи и продай криптовалути

Биткойн отбеляза ръст от 14%, след като Elon Musk обяви, че Tesla ще приема плащания с криптовалутата само когато 50% от енергията, използвана за добив на BTC идва от възобновяеми ресурси.

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация веднага започна да върви нагоре и премина границата от $40 000, след като няколко седмици подред се застоя в средата на $30 000. 

Биткойн достигна стойности от $41,117 въпреки големите спадове през последните седмици, това е най-високата цена, достигната за този месец.

Купи и продай криптовалути

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

Вълната на възкръсване дойде от Elon Musk, който всъщност бе част от задвижващите катастрофалната корекция през миналия месец. Последва и новина, че Република Танзания планира да легитимира Биткойн.

Връзката на Musk с криптовалутата започна през февруари, когато Tesla закупи Биткойн за $1.5В. Новината накара Биткойн да отбележи нови рекорди, но и да стане твърде податлива на мнението на Musk. Той смени своето становище относно криптовалутата-майка и скоро след като компанията започна да приема плащания с BTC, спря тази практика, поради екологични съображения. 

През миналата седмица El Salvador гласува Биткойн закон. С приемането му криптовалутата стана законово платежно средство, рамо до рамо с американския долар. Последваха и други малки страни, които обмислят подобни промени. Samia Suluhu Hassan, Президент на Танзания, сподели че трябва да приготвят план, свързан с криптовалутите.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група