Биткойн миньорите в китайската провинция Xinjiang принудени да затворят

Биткойн миньорите в китайската провинция Xinjiang принудени да затворят
Купи и продай криптовалути

Според репорт на властите, Биткойн миньорите в един от индустриалните паркове на областта Changji, част от провинцията Xinjiang, са принудени да спрат дейност. 

Властите на Changji са наредили Биткойн миньорите в региона да затворят врати. Новината идва след идеята на Правителството на Китай за регулация на сектора по добива на криптовалутата. През май един от вицепрезидентите на държавата сподели, че наблюдават сектора отблизо. Той също сподели, че добивът на крипто е в листата от дейности, които създават екологични проблеми и пречат на дългосрочното виждане на държавата за природозащита.

Купи и продай криптовалути

Паркът Zhundong Economic-Technological Development Park е индустриален парк, който е дом на много дейности, използващи въглища. Смята се, че центърът е най-голямото въглищно поле в Китай.

 

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

 

През 2015 Xiao Renjun, административен директор на 15,500 кв.км. от парка казва: „Под краката ни има достатъчно въглища, за да подкрепим Китай още 100 години.“

Оттогава насам Xinjiang се развива като средище на Биткойн миньори, поради ниските разходи за електричество. В провинцията има толкова много миньори, че се очаква спирането на дейнстта да се отрази сериозно на hash rate-a на блокчейна.

Hash rate е измерител за компютърната сила, използвана за верификация на транзакциите при Биткойн. Повече компютри създават по-голяма сигурност на мрежата.

Наскоро друга провинция в Китай – Inner Mongolia – наложи възбрани на сектора. Според новите правила всеки миньор, който бъде хватан, ще бъде записван в “черен списък”, ограничаващ достъпа му до финансови услуги и дори напускането на страната.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група