Изчислителната мощност на Биткойн се е удвоила

0
хардуерен портфейл
Купи и продай криптовалути

Fundstrat, инвестиционна фирма на Wall Street, водена от Том Лий, съобщи, че изчислителната мощност на Bitcoin се е удвоила от май месец насам.

“Въпреки мечият пазар на BTC, изчислителната мощност се удвои от май до 57 EH / s – Дори при модернизиране на съществуващото оборудване, през май 18-та година се появи почти 1 GW нова консумация на енергия срещу 5.2 GW. Праговете вече $7300 ($5300 cash BE) vs. $6000 през май, “Sam Doctor в Fundstrat каза.

Експоненциално увеличаване на майнинг активността

 

От февруари, оценката на пазара на крипто валути е намаляла с повече от 80%. Въпреки това минната активност в сектора на криптопровалутите продължава да нараства с експоненциална скорост.

Купи и продай криптовалути

Трудността на добива на Bitcoin, която измерва колко трудно е да се намери хеш под дадена цел, се променя въз основа на изчерпването на криптовалутата. Ако по-малко хора копаят Bitcoin, трудността на майнинга намалява. Но, когато повече хора се вклюяват в него и разрастването на мрежата се увеличава, трудността се увеличава.

Когато трудността се увеличи е по-трудно да се намерят блокове, което води до спад в приходите на миньорите. Блокчейн наградата на Bitcoin се променя веднъж на всеки четири години и като такава, несъответствието на приходите от добива на БТК често се дължи на колебливостта в трудността на добива на Bitcoin.

Следователно, когато цената на БТК падне, което води до спад в приходите от добив, нормално е да се очаква и спад в изчислителната мощност на Bitcoin.

Въпреки това, през последните пет месеца тя се е увеличила повече от два пъти. Това означава, че миньорите все още са склонни да разширят ресурсите си и да продължават да развиват сигурността на блокчейн.

BitMex Research

По-рано този месец BitMEX Research разкри, че Bitmain, най-голямата майнинг-логична компания в сектора на крипто пазара, поддържа нивото на печалбата си за да втвърди господството си на пазара.

Изследването гласи :

“Тези ниски цени вероятно ще бъдат умишлена стратегия на Bitmain, за да изтласкат конкуренцията си. Според нас тук стои ключът към една от основните движещи сили зад решението за публично предлагане. Успешното публично предлагане може да увеличи наличната огнева мощ за да продължи тази стратегия и да елиминира предимството, което конкурентите биха могли да постигнат, като направят първо своите IPOs. “

Положителен индикатор

Увеличаването на трудностите и натрупването на Bitcoin винаги е положителен индикатор. Това означава, че мрежата blockchain е по-силна, по-стабилна и устойчива на атаки. Това показва и готовността на миньорите да продължат минните си операции, въпреки ясния спад в печалбата от спада в цената на БТК.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук