Binance, ХАКЕРИ И $ 200 000

0
Купи и продай криптовалути

Криптовалутната борса Binance плати 200 000 долара на група разследващи, за да помогнат за залавянето на хакерите зад опита от март 2018 г. за хакване на платформата. Представители на Binance съобщиха за това.

Тогава жертви на неразрешените транзакции станаха потребители, които използваха API ключове за синхронизиране с ботове за търговия. Киберпрестъпниците са получили данните чрез фишинг версия на уебсайта Binance, казват представители на борсата.

Купи и продай криптовалути

Малко след атаката Binance обяви награда от 250 000 долара за информация за хакерите. Платформата обеща още 10 милиона долара за помощ за предотвратяване на подобни инциденти.

През същия месец група от разследващи представи подробен доклад за самоличността на един от хакерите и подробностите за нападението.

Органите на реда подозират двама души в организирането на нападението. За помощ в залавянето на хакерите от Binance платиха $ 200 000. Компанията ще преведе останалите $ 50 000 след ареста им. От Binance отбелязаха, че службата за сигурност на борсата непрекъснато работи за предотвратяване на заплахи в криптовалутното пространство.

През септември 2019 г. Binance помогна на лондонската полиция да разследва измама с £ 41,6 милиона (51,2 милиона долара). През август 2020 г. Департаментът по киберполиция на Украйна отбеляза съдействието на криптообмена при залавянето на три лица, замесени в прането на 42 милиона долара чрез криптовалути.

Като напомняне, през ноември службата за сигурност на Binance обяви връщането на 345 000 долара откраднати от потребители на платформата Wine Swap.

Присъедини се тук:👇

📖Обучителна система:
https://cryptomaniabg.com/blog/category/training/

📢Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

📲Telegram чат:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

⚡Уебсайт:
www.cryptomaniabg.com

📈Инвестиционни компании:
https://cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

❗❕Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech❗❕