КРИМИНАЛНО: Главният изпълнителен директор на Arbistar получи условна присъда.

0
266
arbistar izmama
Купи и продай криптовалути

Адвокат Карлос Аранж, представляващ интересите на 130 потребители на криптовалутния проект Arbistar 2.0, поиска от испанските власти да променят решението по делото на ръководителя на компанията Santi (Santiago) Fuentes. Агенцията elDiario.es информира за това.

 

През октомври изпълнителният директор на Arbistar 2.0 беше задържан по обвинение в измама и пране на пари. Съдът го осъди на условна присъда, забрани му да напуска Испания и иззе паспорта му.

Купи и продай криптовалути

Прочетете още: “Британската инвестиционна компания с 27 милиарда долара активи, инвестира в Биткойн”

Адвокат на потребителите на Arbistar 2.0 заяви, че наказанието не съответства на тежестта на престъплението. Според него ищците са загубили $ 4,8 милиона, а страната “е изправена пред една от най-големите интернет измами” в историята си.

„Искаме превантивно задържане на Сантяго Фуентес, за да върнем спестяванията на всички. Неприемливо е съдебната власт да не реагира на такава измама“, каза Аранж.

Като напомняне, през септември Arbistar 2.0 спря своя общ бот за доверени управление на криптовалути (Community Bot), предполага се поради грешка, блокирайки сметките на 32 000 клиенти. Щетите се изчисляват на 1 милиард долара, а Arbistar 2.0 е заподозрян в измама и кражба на средства.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми