Anchorage и фокусираната в крипто банка BankProv да предоставят заем срещу Етър

Anchorage и фокусираната в крипто банка BankProv да предоставят заем срещу ЕтърAnchorage и фокусираната в крипто банка BankProv да предоставят заем срещу Етър
Купи и продай криптовалути

Институционалните клиенти, които използват Anchorage Digital ще могат да вземат заем в USD срещу предоставена гаранция в Етър.

Anchorage, които държат криптовалути като Етър за институции, ще дава на тези институции да вземат кредит.

Чрез партньорството си с BankProv, крипто фондовете, които имат нужда от капитал, ще могат да вземат заем. За институциите няма да е необходимо да продават своите Етър токени, за да финансират определена дейност, и след това да ги купуват отново. Anchorage ще третира предоставените активи на опазване като гаранция, в случай че бизнесът не може да върне заема и лихвата по него. 

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Месечник ? – най-важните новини!

Освен тази услуга една от последните новости за Anchorage е, че клиентите може да “stake”-ват криптовалутите си и да получават доходи от това. Те обикновено се плащат чрез токените на съответната платформа, което пък дава и право на глас при вземане на решения за бъдещето на протокола. 

По отношение на заемите, Diogo Monica, президент и съосновател на Anchorage Digital сподели: „Всички клиенти на Anchorage преминават през задълбочена проверка и се оценяват от нашия комитет по риска, за да определят размера на отпуснатия кредит и условията за обезпечение.“ 

Друга платформа, предоставяща заеми срещу гаранция с крипто е BlockFi. Те предоставят заем при обезпечения от Биткойн, Етър, Litecoin и PAX Gold.

Поради голямата волатилност на цената на крипто, обикновено платформите за заеми, изискват гаранцията да е 1.5 или 2 пъти по-висока от стойността на заетата сума. По този начин компанията гарантира, че макар и при големи сътресения, рискът за нея е минимален.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група