Хард форк Allegra ще се проведе в мрежата на Cardano

hard fork cardano allegra
Купи и продай криптовалути

Allegra ще бъде хардфорк на Cardano в средата на Декември и ще бъде основна стъпка към следващата голяма актуализация на Goguen.

 

Купи и продай криптовалути

Предстоящото надстройване ще увеличи ефективността на блокчейна Cardano, както и ще добави функция за заключване на жетони.

телеграм крипто канал

„Блокирането в този случай означава резервиране на определен брой токени за определен период от време, така че те да не могат да бъдат използвани за различни цели. Например да гласувате или да изпълнявате интелигентни договори “, написа разработчикът на IOHK Кевин Хамънд.

Екипът на проекта не посочи точната дата на актуализацията – очаква се тя да бъде активирана в основната мрежа в средата на декември.

Какво е Cardano?

Кевин Хамънд също обърна внимание на факта, че хард форковете в мрежата на Cardano се случват по малко по-различен начин, отколкото в повечето други блокчейни.

За бързо и лесно изпълнение на промените се запазва историята на предишните блокове и предишната версия на блокчейна се „разширява“ с добавяне на нови характеристики.

“Вместо да се разделя на две различни вериги, Cardano комбинира оригиналните блокове, които работят по текущите правила, с новите блокове, които работят по новите правила”, пише разработчикът.

Той също така добави, че скоро мрежата Cardano ще интегрира персонализирани токени, които могат да се използват заедно със собствената криптовалута ADA.

Спомнете си, че предишната голяма актуализация на Shelley беше активирана от разработчиците на Cardano през юли 2020 г.

 

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми