5те най-странни момента от Биткойн конференцията в Маями

5те най-странни момента от Биткойн конференцията в Маями
Купи и продай криптовалути

Въпреки очакванията на мнозина за срещата на най-голямата криптовалута, по време на конференцията не липсваха и неудобни моменти.

Биткойн конференцията, която се проведе миналата седмица в бъдещата крипто столица – Маями, бе освен интересна и странна. Според данни 50 000 души са пътували до града, за да почетат славата на Биткойн. Разбира се ето ги и 5те момента, които ни накараха да си зададем въпроса “Какво за Бога?”, подредени по степен на странност.

 

Купи и продай криптовалути
  1. Max Keiser крещи “We’re not selling! Fuck Elon!”

Max Keiser води подкаста “Keiser Report”. Той започна своята сестия с CEO-то на MicroStrategy Michael Saylor, крещейки:  “We’re not selling! Fuck Elon!” с цяло гърло и вдигнати ръце. 

Миналият петък Musk tweet-на емоджи на разбито сърце и Биткойн, което накара цената да спадне с 5%. 

Keiser е петата най-влиятелна крипто личност, според компанията анализатор Lunacrash, което се вижда и в лицата на публиката.

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

 

  1. Floyd Mayweather промотира EthereumMax

Непобеденият боксьор се появи с тениска на криптовалутата EthereumMax (EMAX), чието лого изключително много наподобява логото на Етериум.

EMAX е сравнително нов токен, базиран на Етериум и достигна търгуване от $16М през последните дни. EthereumMax също така спонсорира съботния мач на Mayweather с Logan Paul.

Когато Mayweather бе на сцената, той вече бе сменил тениската на EMAX с такава на 50 Karats, неговият бизнес за бижута. Нещата обаче загрубяха, когато по време на изказването си Mayweather сподели: “Вярвам, че ще има друга криптовалута, която някой ден ще бъде точно толкова голяма, колкото Биткойн.”

Публиката моментално започна да освирква боксьора. 

  1. Фен на Dogecoin прекъсна среща 

Във втория ден на конференцията фанатик излезе на сцената, разпокъса костюма си, под който се криеше тениска с огромно Shiba Inu. Човекът успя да каже “Dogecoin до Луната”, преди да бъде премахнат от сцената.

  1. Jack Dorsey бе обсаден от крайнодесен активист

Анти биг тех активистката Laura Loomer прекъсна срещата с Dorsey, CEO на Twitter, като задаваше куп въпроси. 

Loomer се изправи срещу Dorsey, казвайки, че е „гигантски лицемер за цензурата и свободата на словото“ и „намеса“ в правата на хората – очевидно противоречие с Биткойн, който се приема като свобода, както тя по-късно каза в видеоклип в YouTube.

Twitter забрани Loomer през ноември 2018 г., след като нейният туит за представителя на Минесота Ilhan Omar. В него Loomer твърди, че вярата на Omar, ислямът, оправдава хомофобията и малтретирането на жени. По-късно същия месец тя се закопча с белезници до вратите на офиса на Twitter в Ню Йорк, крещейки: „Twitter поддържа шериата, когато ми забраняват да пиша факти за шериата.“

  1. Биткойнаджии се снимат с контейнер с венецуелски кеш

Cake Wallet, wallet с отворен код за частния койн Монеро, паркира извън границите на конференцията контейнер, пълен с венецуелски кеш. Един долар е равен на $309.5В венецуелски bolívar, което значи, че отпечатването на самата банкнота струва повече от нейната стойност.

Мнозина направиха селфи с кеш-контейнера. Инфлацията в страната 2,428% за година, а в САЩ е 4.2%. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група