bitcoin cash цена анализ
Анализи

Bitcoin Cash: Какво обяснява растежа през април?

bitcoin cash цена април 2018

Bitcoin Cash отново получи много внимание наскоро. Отделянето на Bitcoin, възникнало в резултат на Hard fork в блока на Bitcoin през август 2017 г., вече е спечелило повече от 120%, откакто излезе от дъното в началото на април.

В момента на писане на тази статия, BCH се търгува на цена от $1 289,62 като за последните 24 часа цената му е паднала с -8,21%. Наблюдава се общ спад в цените на криптовалутите като bitcoin, ethereum, litecoin, EOS, Cardano, Stellar и т.н.

Когато се измерва спрямо оригиналния Bitcoin, печалбата е била 66% на пазар, където Bitcoin се е покачил силно спрямо щатския долар.

Прочетете още: “UNICEF ПОМАГА НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ДЕЦА ЧРЕЗ ДОБИВ НА КРИПТОВАЛУТA

Antpool Burning Bitcoin Cash 

Една от причините за неотдавнашното увеличение на цената в Bitcoin Cash може да бъде неотдавнашно включване от минния гигант Antpool . Групата за крипто добивни технологии съобщи в tweet на 20 април, че ще започнат да изгарят 12% от таксите за транзакции, които получават, за да намалят доставките и по този начин да повишат цената на Bitcoin Cash. Антпул покани и други миньори да започнат да изгарят 12% от събраните такси за транзакции.

Ключов въпрос за инвеститорите в това отношение е колко голяма част от намаляването на предлагането представлява действително 12% от таксите за транзакция на Antpool. Някои членове на общността просто го нарекоха пропаганда от страна на Антпул, за да се увеличи цената на Bitcoin cash изкуствено, като обвини Антпул, че действа като централна банка, която регулира паричното предлагане в търсене на своя собствен интерес.

Независимо от това, новината вече се е ориентирала към интернет и може да е довела до най-малкото възприемане на увеличения недостиг на пазара на BCH, което винаги е добро за цената.

Hard Fork ефект

В допълнение към обявеното от Antpool, цената на Bitcoin Cash вероятно се е възползвала от пазарните очаквания за предстоящият hard fork в мрежата.

Hard fork-а, който е насрочен за 15 май, ще увеличи размера на блока на Bitcoin Cash от днешните 8 мегабайта до 32 мегабайта, което значително ще увеличи броя на транзакциите, които мрежата може да управлява. Въпреки това, най-големият блок в мрежата на Bitcoin Cash през последните няколко седмици е само 162 килобайта, според данни на bitinfocharts.com. За сравнение, в случая на блокчейна на Bitcoin тя е почти 900 килобайта.

Цените на криптовалутите имат тенденцията да се увеличават в очакването на hard fork разклонения, както виждаме и този път. Когато Bitcoin Cash бе разделен от Bitcoin миналата година, цената на Bitcoin нарасна средно с 10% в борсите в двата дни преди събитието.

“Потенциално преизпълнени”

Независимо от това положително развитие за цената на Bitcoin Cash, не е сигурно какво ще се случи с цената за напред.

Ветеранът при криптовалутите и ръководител на изследването на Fundstrat Global Advisors , Том Лий, заяви по време на появата си на CNBC на 25 април, че би предпочел да постави свежи пари в Bitcoin, а не в Bitcoin Cash.

Интересното е, че когато бе попитан в коя от двете валути вярва и коя  ще излезе като победител в битката, Лий каза, че предпочита да не избира победители и губещи и, че и двете имат заслуги.

Обществеността на BCH фокусира вниманието си

Докато първоначалната цел за членовете на общността Bitcoin Cash е била подвеждането, което означава да изпревари Bitcoin от гледна точка на цена, популярност и брой на потребителите, фокусът сега се променя, за да запълни друга ниша на пазара на криптовалути : Ежедневни плащания.

Между другото, това се вижда от интегрирането на Bitcoin Cash в платформата за обработка на търговски платформи BitPay , което е огромна стъпка напред в постигането на реално приемане на валутата от страна на потребителите и търговците.

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment