unicef coinhive monero дарения криптовалути
Интересни Новини

UNICEF помага на нуждаещите се деца чрез добив на криптовалутa

УНИЦЕФ Австралия използва Coinhive – услуга за крипто добив (добиване на криптовалути чрез компютрите на хората, които искат да дарят част от процесорната си мощност) за финансиране на текущата мисия в Бангладеш. 

Прочетете още: “ВЪВ ФРАНЦИЯ ДАНЪЧНАТА СТАВКА ВЪРХУ ТЪРГОВИЯТА С КРИПТОВАЛУТИ СЕ НАМАЛЯВА

Отрасълът на ООН отдавна работи за осигуряване на хуманитарна помощ както за децата, така и за техните майки в развиващите се страни. Организацията вече създаде това, което представителите наричат ​​”страница на надеждата“, която позволява на потребителите да добиват криптовалута с цел дарение.

Директорът по фондонабиране и комуникации на УНИЦЕФ Дженифър Тиърни обясни :

“Искахме да използваме нови възникващи технологии за да повишим осведомеността относно настоящите хуманитарни кризи и да съберем нови средства за подпомагане на децата, засегнати от тях. Страницата “Надежда” позволява на всичко хора по света да предоставят помощта си на уязвимите деца, просто като отварят страницата когато са онлайн.”

Партньорството на Coinhive с УНИЦЕФ би могло да спомогне за създаването на по-позитивен образ на софтуера. До този момент Coinhive е широко свързан с процес, известен като “cryptojacking”, в който компютърната мощ на лица, посещаващи определени сайтове, се използва за извличане на монети от Monero без тяхното знание или разрешение. В миналото Coinhive бе засегнал всичко от правителствени уебсайтове към потребители на Google и YouTube . В резултат на това Coinhive е сред най-големите заплахи за сигурността в мрежата.

В този случай УНИЦЕФ използва метода за включване на софтуера, за да гарантира, че посетителите са наясно с намеренията на организацията. Докато търсят страницата “Надежда”, уеб браузърите използват компютърни процесори за решаване на алгоритми за криптограми. Тези, които проучват сайта, могат да избират колко енергия (обикновено между 20 и 80% ) искат да дарят.

Уебсайтът обяснява, че минният процес е напълно безопасен и предлага следното учебно послание:

“Колкото по-дълго оставате на страницата, толкова повече процесорно време отделяте за изчисления. Следователно решавате повече алгоритми с вашият процесор, чрез което печелите криптовалути, които дарявате чрез УНИЦЕФ за благотворителност. Ако се притеснявате от консумацията на енергия просто намалете количеството процесорна мощност, която дарявате. Криптовалутата се предоставя автоматично на УНИЦЕФ в Австралия и се превръща в реални финансови средства, които достигат до децата чрез животоспасяващи доставки като безопасна вода, терапевтична храна и ваксини. Превърнете страницата “Надежда” във вашата начална страница, за да давате всеки ден. “

Добивната мощност ще бъде използвана за финансиране на настоящата криза в Рохингия . Няколко деца и семейства, които са избягали от домовете си в Мианмар за да избегнат военното насилие сега живеят в бежански лагери в съседната страна на Бангладеш и изискват определени потребности, докато очакват настаняването си.

Макар, че е част от Детския фонд на ООН, УНИЦЕФ всъщност не се финансира от усилията на ООН . Вместо това тя получава финансова помощ чрез доброволни дарения.

Посетителите на “Страницата на надеждата” разказват, че добиването на криптовалути не е безплатно и може да доведе до допълнителни разходи надолу по линията. В процеса на добива се използват големи количества електроенергия, което може да доведе до по-високи сметки за ток за даряващите лица.

Това не е първият път, когато УНИЦЕФ използват криптовалута за да финансират глобалните си усилия. През февруари организацията стартира Chaingers.io за набиране на средства за деца от сирийската гражданска война. По това време сайтът използваше минния софтуер Claymore за извличане на етер чрез компютрите на посетителите.

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment