Франция намаляване на данъците за криптовалути
Новини Финанси

Във Франция данъчната ставка върху търговията с криптовалути се намалява

Търговия с криптовалути

Френският държавен съвет реши, че приходите, получени от търговията с криптовалути, трябва да се третират като приходи от операции с “мобилни активи”, което означава, че данъчната ставка върху тях ще бъде значително намалена, съобщава  “Монд” .

Понастоящем приходите от продажбата на криптовалути подлежат на облагане с данъци като “промишлени и търговски приходи”, а печалбите от произволни сделки се класифицират като “нетърговски доходи”.

 

Прочетете още: “МАЛТА – ОСТРОВЪТ НА БЛОКЧЕЙН И ВЛИЗАНЕТО В СИЛА НА НОВИ БЛОКЧЕЙН ЗАКОНОПРОЕКТИ

Данъчна ставка

По този начин данъкът върху търговията с криптовалути за най-големите играчи може да достигне до 45%, което се добавя и към единния социален данък (UST) – 17,2%. В случай, че валутата е призната като мобилна собственост, данъкът ще бъде 19%, плюс UST.

Независимо от това, Le Monde добавя, че Държавният съвет обмисля възможността да въведе определени видове сделки по силата на разпоредби, свързани с други категории доходи. Същевременно приходите от добив на криптовалути (майнинг) и свързаните с тях търговски дейности ще продължат да се облагат с данък върху приходите от промишлеността и търговията.

Съобщено е, че тези промени са направени, след като няколко инвеститори подадоха молба до Върховния съд за смекчаване на данъчния режим.

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment