malta cryptocurrency blockchain малта криптовалути блокчейн закони
Новини Финанси

Малта – островът на Блокчейн и влизането в сила на нови блокчейн законопроекти

Островът на Блокчейн

Прочетете още: “Купи и продай криптовалути с bitcoinsatthemoment – лесно и бързо

През последните месеци Малта все по-често се нарича остров на блокчейн, защото технологията се подкрепя много активно от огромен брой ентусиасти.

Крипто-обменните борси по света проявяват интерес към преместването на бизнеса си в Малта. Сред последните се намират и Changelly и Binance. Освен това в Малта се планира да признаят предварителните продажби под формата на ICO проекти и силно се подкрепя отварянето на нови платформи за финансиране на блокчейн системата на острова.

Накрая стана известно, че правителството на Малта одобрява три законопроекта, свързани с блокчейн и криптовалутите. Един от тях, законопроектът за виртуалните финансови активи, има за цел да създаде регулаторна рамка за криптовалутите и ICO.

Други два – Законопроектът за дигиталните иновации и Законопроектът за технологичните споразумения и услуги ще трябва да преминат процедурата за одобрение от парламента на страната, което всъщност ще бъде вторият етап от приемането им.

Силвио Шембри, парламентарен секретар за финансовите услуги, цифровата икономика и иновациите:

“След като новите закони, свързани с технологията блокчейн и криптовалутите влязат в сила в Малта, банките ще бъдат доста по-склонни да приемат фирмите, работещи в индустрията, по-специално чрез предоставената правна сигурност.”

Чангпенг Зао, изпълнителен директор на криптовалутната борса за търговия “Binance” вече успя да подкрепи тази стъпка от правителството на островната държава:

“Чудесно! Силвио Шембри “.

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment