Блокчейн технология DNA И Samsung
Новини Финанси

DNA и Samsung със собствени блокчейн разработки 

DNA и Samsung със собствени блокчейн разработки

Прочетете още: “BITCOIN Е КАТО ИНТЕРНЕТ В 80-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК

DNAtix, компания, която комбинира блок-верига с генетично тестване, проведе първото успешно доказателство за концептуален тест за прехвърляне на ДНК последователности върху блок-веригата. За да не бъде подминат, технологичният гигант Samsung изглежда обмисля блокчейн като начин да следи глобалните си пратки.

DNAtix завърши първия тест за доказване на понятието (POC), като прехвърли пълната геномна последователност на вируса върху блока на Ethereum, съобщиха от компанията в прессъобщение. Компанията вярва, че за пръв път някой успешно е прехвърлил ДНК последователност в блок-верига.

Крайъгълният камък е голям, като се има предвид, че размерът на човешкия геном е твърде голям за да бъде ефективно подпомогнат от настоящите блокчейн технологии, поради което DNAtix използва вирус, Enterobacteria phage phiX174 sensu lato. Оуд Лидики, главен изпълнителен директор на DNA и съосновател, обясни:

“За целта на POC качихме поредицата от вируси, която е ~ 5400 символа, равняващи се на 1348 байта.”

Междувременно, Samsung Group е един от първите световни производители, които ще направят сериозен поглед върху използването на разпределените счетоводни книги в своите операции, според Блумбърг. Kwang-woo, шеф на блокчейн проектите в Samsung SDS Co. и вицепрезидент на SDS, заяви:

” Това ще има огромно влияние върху веригите за доставки на производствените индустрии. Blockchain е основна платформа за стимулиране на цифровата ни трансформация. “

Blockchain може да помогне на SDS да намали времето между пускането на продуктите и действителните пратки, тъй като те очакват да обработват тази година 488 000 тона въздушни товари и 1 милион еквивалентни товарни единици (TEU).

Очевидната разлика в двата отрасли, които понастоящем приемат блокчейн за внедряване в почти всички страни.

945 млн. Щ. Д. Са изразходвани за блокчейн решения през 2017 г., а разходите се очаква да нараснат с висок темп, достигайки общо 9,2 млрд. долара до 2021 г., според световното полугодишно ръководство за инвестиции в блокчейн . Докладът предвижда големите инвестиции в блок-веригата да се осъществяват основно в сектора на финансовите услуги, производството и услугите в областта на информационните технологии в бъдеще.

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment