Европа блокчейн договор 22 страни
Новини

22 страни подписаха международно споразумение за блокчейн

Digital Day 2018 на Европейската комисия (ЕК) доведе до подписването на декларация за създаване на европейско партньорство за блокчейн, съставено от 22 държави, според съобщение от пресата на Европейската комисия от 10 април. След изброените държави е и България.

Прочетете още: “COINBASE ПЛАНИРА ДА ПОЛУЧИ ЛИЦЕНЗ ЗА БРОКЕРСКИ УСЛУГИ

По време на вчерашното си изказване вицепрезидентът на ЕК призова Европа да се превърне в лидер в цифровите технологии, като работи върху разработването на иновации от тип “Блокчейн” и изкуствената интелигентност (AI).

В прессъобщението се казва, че Партньорството ще бъде средство за сътрудничество между държавите-членки за обмен на опит и експертни познания в областта на техниката и регулирането и ще се подготви за стартирането на приложения в рамките на целия [цифров] единен пазар в ЕС в полза на публичния и частния сектор.

Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел говори за възможностите за включване на технологията Blockchain в съществуващата индустрия:

“В бъдеще всички обществени услуги ще използват технологията Блокчейн, която е чудесна възможност за Европа и държавите-членки да преосмислят своите информационни системи, да насърчат доверието на потребителите и защитата на личните данни, да съдействат за създаването на нови бизнес възможности и да се създадат нови области на лидерство, в полза на гражданите, обществените услуги и компаниите. “

Темата за регулирането на блокчейн технологията беше разгледана и в прессъобщението, в което се посочва, че партньорството ще допринесе за създаването на благоприятна среда в пълно съответствие със законите на ЕС и с ясни управленски модели, които ще помогнат на услугите, използващи блок-веригата. ЕК съобщи в началото на март, че ще задейства законова рамка относно използването на криптовалути.

Страните-участнички, които са подписали декларацията за партньорство са следните: Австрия, Белгия, България, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия , Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия , Словакия, Словения, Испания , Швеция и Великобритания. Прессъобщението добавя, че и други членове на ЕС и Европейското икономическо пространство също са поканени да се присъединят.

В началото на февруари Европейската комисия стартира обсерваторията и форума за блокчейн на ЕС, която Габриел нарече един от най-изчерпателните хранилища в света на опит в блокчейн пространството.

В прессъобщението се отбелязва, че ЕК е инвестирала около 98 млн. евро в проекти, свързани с Blockchain и около 371 млн. долара за разработване на блокчейн до 2020 г.

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment