мотивация
Анализи

Българинът в търсене на мотивация.

Как да открием своята частичка мотивация и всъщност колко нужна ни е тя за да успеем в начинанията, с които сме се заели? Трудно ли се открива мотивацията в България и не е ли по-лесно да вършим онова, което вършим всеки ден и да се оплакваме докато си пием ракията? В долните редове ще споделим своето мнение относно споменатите въпроси и ще разгледаме 90% от житейските примери на хората покрай нас.

 

Как всъщност да гледаме на мотивацията?

Мотивацията всъщност е онази капка желание за извършване на определена дейност, която липсва на огромен процент от българските граждани. Тази липса е и основният проблемът на нашето общество. Нямаш ли желание за промяна и то не обща промяна на държавните закони, а личностна промяна, няма бъдеще за теб. В това бъдете сигурни!

Ежедневието на един обикновен български работник, ходещ на работа без желание и само защото трябва да нахрани себе си и семейството си, да изпрати детето си на училище и да има къде да живее няма нищо общо с мотивираният и щастлив човек.

Вашата частичка мотивация.

Къде се крие разковничето да бъдете един по-щастлив човек и да се събуждане с желание всяка сутрин ? Ще споделим нашата гледна точка с вас и искаме да ни допълните и да ни отговорите дали сме прави според вас. 

На първо място за да се събужда един човек с желание и да става за работа той трябва да извършва работата си с желание. В по-големият процент от случаите това не се случва, защото заплащането е крайно недостатъчно, но има и друг метод, който за нас и за много хора по света РАБОТИ. А именно да изкарваш пари сам за себе си!

Докато работите и изкарвате свеж капитал можете да обърнете нещата във ваша полза. Тук не говорим за много пари, всеки може да започне да върши това, което му харесва с минимален капитал.

Дойде ли момента, в който ще изкарвате пари САМИ ЗА СЕБЕ СИ ще почувствате мотивацията, за която ви говорим. Дори тези пари да са 100 лева на месец, все пак са някакво начало и променят коренно мисленето и настроението на човек. Ще ви дадем страхотен пример за нещо, с което всеки може да се захване и винаги ще има почва у нас – търговията.

Да кажем, че вие сте домакиня и разбирате от кухненски пособия, тигани, тави и т.н. Работите за 500 лева месечна заплата в някой магазин като касиерка. Заделете 50 лева този месец и се включете в някой търг в Ebay например. С цените на повечето кухненски пособия в България без проблеми със закупуване на стока от някой търг онлайн и продаването и тук ще си изкарате 50-60 лева отгоре. С времето ще започнете да закупувате повече стока и ще откриете какво се продава най-много на пазара. Тогава и ще откриете своята мотивация да развиете нещо собствено, но не пробвате ли НИКОГА няма да успеете.

Подобни елементарни примери можем да дадем за почти всеки, но идеите трябва да са си лично ваши.

 В България не е лесно!

Това сигурно е най-често срещаното оправдание, което всеки от нас е чувал.

Всъщност развитието в България наистина става все по-трудно, поради причината ,че прост и гладен народ се управлява и потъпква най-лесно. А народът масово вече е необразован и деградирал.

НИКЪДЕ не е лесно и никой, никога няма да ви даде парчето хляб в устата без нещо в замяна. Малко е глупаво да чакаме някой от някъде да ни оправи, а ние само да мрънкаме и да вършим еднообразните си дейности в еднообразният си живот. Промяната трябва да започне от самите вас!

На скоро попаднахме на един много дълбок и смислен пример за мотивацията в човека и ще го споделим с вас. Четете внимателно !

Представете си един човек, лежащ в ковчега си и всички хора, които са дошли да го изпратят. Там сред тези хора се намират и неговите роднини, деца, съпруг/съпруга , родители и най-близки приятели. Всеки от тях трябва да каже по няколко думи за починалия човек. Но забележете, че трябва да ги каже от сърце!

Сега си представете, че този човек сте вие… Какво бихте искали да кажат хората за вас?

“Той/тя вечно се оплакваше от държавата, от законите, от данъците и цял живот не си мръдна пръста за да промени нещо.”

Никой не би го казал естествено, но идеята е какво би било мнението на хората за вас и какво биха чувствали в такъв момент. Помислете над този пример поне час, когато сте сами със себе си и потърсете отговора какво искате да правите и какво би ви направило щастливи? С какво искате да се занимавате за да се събуждате сутрин с желание?

Откриете ли отговорите на тези въпроси гарантираме ви, че ще станете един много по-усмихнат и пълноценен човек. Започнете промяната от себе си , след което я търсете и изисквайте от останалите! 

До какво води мотивацията?

Мотивацията води до изграждане на способности и придобиване на познание. Боецът има нужда да научи изкуството на специфичните техники по-добре от другите, за да компенсира недъга си. Шофьорът на Фиестата трябва да научи и да вземе в предвид някои теории за средна скорост и в известна степен да жертва физиологическите си нужди.

Затова мотивираните хора са тези, които постигат нещо, те са причината нещата да се случват и те се нуждаят от цялото внимание и инвестиция. Представете си, че бизнесът ви е да произвеждате талантливи бойци и да транспортирате хора от А до Б, кой бихте наели и в кого бихте вложили пари – в добре сложените, перфектно изглеждащи индивиди, които са способни бързи шофьори на спортни коли или просто в мотивирани хора? Отговорът е прост – мотивираните хора, защото те ще направят колата ви бърза и по-добре ще усвоят военното изкуство.

Накрая искам да ви дам личен пример как вече цяла една година ставам в 6:30- 7:30ч. всяка сутрин без аларма и без да ми се налага да ходя на работа! Будя се с желание и мотивация за личностно развитие. Много биха казали ,че все още нямам дете и семейство за което да мисля, но не мисля, че това са фактори, които могат да спрат истински мотивираният човек. По скоро са само поредните оправдания за хората, които се страхуват да инвестират част от парите си и да започнат да работят за себе си !

Извод

Никога не подценявайте важността на мотивацията. За нас тя е фактор номер едно за това дали и колко щастлив ще бъде един човек! Пожелаваме ви да откриете своята частичка мотивация и да я използвате на максимални капацитети. Само да добавим, че и в сферата на криптовалутите е нужна мотивация, но до този извод можете да достигнете и сами. Нали все пак статията е в сайт с подобна тематика ! 

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !


Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.

Leave a Comment